Nyheder

 

 • Ny rapport: Boligejere kan trygt installere varmepumpe


  Den nye rapport ”Den gode installation af varmepumper, version 2021” fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger viser god kvalitet i nyere varmepumpeinstallationer. Der er bl.a. fordele ved at benytte en installatør med såkaldt VE-godkendelse.

 • To energiløsninger til tunge ydervægge er trukket tilbage


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har trukket to energiløsninger tilbage: ”Indvendig efterisolering af tung ydervæg” og ”Indvendig efterisolering af massive murede vægge”. Det sker på grund af risiko for kondens i visse tilfælde ved de ændrede temperaturforhold som følge af efterisolering på den varme side af en tung konstruktion, og fordi der afventes en revision af SBI-anvisning 224: Fugt i bygninger.

 • Kom med til Videncentrets online temadag


  Der er allerede 170 tilmeldte til Videnscentrets temadag, der i år gennemføres online fra kl. 13.00 den 26. september. Den store interesse viser, at emnet om energirenovering set i sammenhæng med cirkulær økonomi, nye klimakrav og bæredygtighed er højaktuelt i byggebranchen. Du kan stadig nå at tilmelde dig til det spændende arrangement

 • Energiløsningerne om klimaskærm blevet opdateret


  Videncentret har opdateret alle 39 energiløsninger om klimaskærm med nye energipriser og opdaterede CO2-faktorer for el og fjernvarme. Desuden er tagløsningerne ændret efter SBi-anvisning 273 om tage, og anbefalinger om isoleringstykkelser er taget ud, så energiløsningerne alene fokuserer på, hvad der er krav om ifølge BR. NB! De anvendte energipriser er fra energiprisstatistikken for 4. kvartal 2021. Opdatering af energiløsningerne om installationer er på vej.

 • Mød Videncenter for Energibesparelser i Bygninger på Building Green København


  Den 2. og 3. november løber Building Green København af stablen. Du kan finde Videncenter for Energibesparelser i Bygninger i stand nr. 142, som deles sammen med Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet.

 • Run på tilskud til skift fra naturgasfyr til varmepumpe


  Den 14. september åbnede Energistyrelsen for en ny Bygningspulje. Mindre end 24 timer senere lukkede puljen igen, da styrelsen havde modtaget ansøgninger for de 121 mio. kroner, der var afsat i denne runde. Ansøgningerne viser, at der især er en stor interesse blandt boligejere for at udskifte deres naturgasfyr med en varmepumpe. Der åbner en ny pulje med tilskudsmidler i 2023.

 • Bygningspuljen åbner den 14. september


  Snart er det muligt at søge om tilskud via Energistyrelsens Bygningspulje, der giver tilskud til forbedring af enfamiliehuse og etageboliger. Der er flere webinarer, hvor det er muligt at søge vejledning om puljen og ansøgningsprocessen.

 • Kom til online tema-eftermiddag: Energirenovering – hvordan hænger det sammen med cirkulær økonomi, klima og bæredygtighed?


  Energirenovering er en central indsats i arbejdet for at nå Danmarks klimamål. Men hvordan hænger det sammen med alle de andre nye og vigtige indsatsområder i byggeriet – cirkulær økonomi, de nye klimakrav fra 2023 og bæredygtighed? Det kan du høre mere om ved at deltage i Videncentrets temaeftermiddag den 26. september.

 • Skal du også på Klimafolkemødet i Middelfart?


  Ikke færre end 175 arrangementer er på det rekordstore program på årets Klimafolkemøde fra 1. til 3. september i Middelfart. Der vil være debatter, udstillinger, workshops, filmfremvisninger, kulturarrangementer, foredrag, koncerter og en enkelt (genbrugs)catwalk. Leder af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, Pia Rasmussen, er også på plads som deltager i en paneldebat den 1. september om energieffektivisering af kommunale bygninger bl.a. sammen med Danfoss og KL.

 • Webinar: Bliv klogere på Energistyrelsens Bygningspulje, der snart åbner igen


  I løbet af september åbner Bygningspuljen igen. Få et samlet overblik over puljens muligheder og betingelser på webinar den 5. september fra 14.00-15.00. Det afholdes af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger.