Nyheder

 

 • Vær med i test af bæredygtighedsklassen


  Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen inviterer bygherrer til at deltage i testfasen af den nye frivillige bæredygtighedsklasse, inden det bliver til lov i bygningsreglementet i 2023. De søger alle bygningstyper og både nybyggeri, ombygninger og renoveringer.

 • Et spørgsmål om sommerhus


  Der handles sommerhuse som aldrig før. Men er der egentlig tæthedskrav til et nybygget sommerhus eller en tilbygning til et eksisterende? Det spørgsmål fik Videncentret for nylig.

 • Dampspærreguiden er rettet


  Videncentret har revideret sin dampspærreguide efter ændringerne i den relativt nye SBi-anvisning nr. 273 om Tage. De berørte energiløsninger om tag er også under revision.

 • Bæredygtighedsklassen er nu lanceret


  I første omgang skal den nye frivillig bæredygtighedsklasse hjælpe byggebranchen med at opbygge erfaringer med bæredygtigt byggeri – for at sikre en grøn omstilling af byggeriet. Det er dog målet, at brug af den frivillige bæredygtighedsklasse bliver obligatorisk i bygningsreglementet i 2023.

 • Byg om, så det kan mærkes


  Med en ny kampagne vil Energistyrelsen sikre, at boligejerne husker at tænke energiforbedringer ind, når de alligevel bygger om. Det vil påvirke håndværksvirksomheders ordrebøger positivt, når flere boligejere udvider deres renoveringsprojekt. Gå til kampagnesiden for at læse mere.

 • Nye tiltag fra Videncentret i 2020


  Videncentrets udviklingsplan for 2020 ligger nu klar. Læs mere om, hvilke nye tiltag Videncentret vil fokusere på i år.

 • NYE DATOER IGEN: Bliv bedre til bæredygtighed


  Der er gratis gå-hjem-møder i Aarhus og Taastrup om Bliv bedre til bæredygtighed hhv. 15/6 og 18/6. Det er for dig, som gerne vil kunne svare, når din kunde spørger om bæredygtigheden i et byggeprojekt. Du får den nye guide: ’Bliv bedre til bæredygtighed’ med hjem. Der er stadig ledige pladser - men skynd dig.

 • Ny tilskudspulje til energiforbedringer på vej


  I 2021 åbner en offentlig tilskudspulje til energibesparelser i bygninger på op til 200 mio. kr. årligt i 4 år. Reglerne for puljen er p.t. i høring. Det giver mulighed for at få gennemført flere energiforbedringer i både enfamiliehuse og etageejendomme.

 • Energistyrelsen opfordrer til at energiforbedre idrætsanlæg


  Der er et stort potentiale for at energioptimere idrætsfaciliteter og foreningsbygninger, men mange steder bliver det ikke gjort. Energistyrelsen har nu indgået et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Dansk Ungdoms Fællesråd for at sætte skub i forbedringerne.

 • Videncentret er her 4 år mere


  Energistyrelsen har for nylig meddelt, at Videncenter for Energibesparelser i Bygninger fortsætter 4 år mere frem til og med 2023 og drives videre af de samme parter som hidtil. Det betyder, at Energiløsningerne, BR18-værktøjet og meget mere lever videre for at opnå flere energibesparelser og CO2-reduktioner i bygninger som en del af klimaindsatsen.