Nyheder 2023

 • Energirenoveringspuljen åbner lige straks


  De 11. oktober åbnes der for ansøgninger til Energirenoveringspuljen – en tilskudsordning til husejere, der drømmer om et mere energivenligt hus. Inden da afholder SparEnergi fem gratis webinarer, der kan hjælpe dine kunder, inden ansøgningen åbner. Man kan søge tilskud, hvis man ønsker at isolere, udskifte vinduer, etablere ventilationsanlæg eller vandbåret rumvarme. Man kan også søge tilskud til sit energimærke.

 • Tilmeld dig årets faglige online temadag


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger inviterer til årets faglige online temadag for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger og gerne vil være en del af den grønne omstilling. Bygninger er stadig en af de største energislugere i samfundet, og der er brug for byggebranchens fortsatte fokus på energibesparelser for at nedbringe både energiforbruget og CO2-belastningen fra bygninger.

 • Kig forbi Videncentrets stand på Building Green


  Den 1.-2. november fyldes Forum i København med byggebranchens mange aktører under temaet "Det Regenerative Byggeri". Her kan du blive klogere på regenerativt byggeri, og hvad vi kan gøre lige nu og her for at rykke henimod det. Blandt de mange spændende stande finder du også Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, hvor vores eksperter står klar og glæder sig til at tage en snak med dig om dit arbejde, udfordringer og løsninger. Du finder os på stand 142.

 • Varmepumpepuljen er åben


  Tirsdag den 12. september åbnede Varmepumpepuljen, hvor boligejere kan søge om tilskud til at installere varmepumpe. Puljen er på i alt 236,1 mio. kr. – så har du nogle kunder, som ønsker at skifte til varmepumpe, kan puljen være noget for dem. Du kan guide dine kunder videre til SparEnergi.dk, hvor de kan læse mere om, hvilke fem krav de skal leve op til for at kunne søge tilskud, og hvad de skal forberede, inden de ansøger om tilskud.

 • Har du styr på, hvordan man installerer varmepumper?


  Med Varmepumpepuljen får du sandsynligvis flere henvendelser fra boligejere, som vil skifte fra olie eller gas til varmepumpe. Du kan allerede nu forberede dig med Videncentrets Varmepumpeguide. Guiden hjælper dig til den gode varmepumpeinstallation, og du kan samtidig bruge den til at give god vejledning til bygningsejeren. Guiden kommer omkring, hvad du skal sikre dig ved dimensionering, udførelse, idriftsættelse og indregulering af varmepumpen – find guiden på ByggeriOgEnergi.dk.

 • Brug den opdaterede energiløsning for solcelleanlæg til elproduktion


  Nu kan du finde en opdateret version af Videncentrets energiløsning for solcelleanlæg til elproduktion i enfamiliehuse. Energiløsningen er blandt andet blevet opdateret med nye tegninger og nye tabelværdier for egetforbrug i husholdninger. Senere i år udkommer Videncentret også med en guide, hvor du kan få viden om solcelleanlæg med batteri. I første omgang kan du finde den opdaterede energiløsning om solcelleanlæg uden elvarme og uden batteri via linket nedenfor.

 • Kom til webinar om klimaaftryk fra byudvikling


  Hvilke typer af boligområder udleder mest CO2, og hvordan får vi det mindsket? Det holder Videncenter om Energibesparelser i Bygninger webinar om den 21. juni kl. 14.00-15.00. Hør om CONCITO analysen "Analyse af CO2-udledningen for forskellige typer byudvikling". Tilmeld dig nu – det er gratis som altid.

 • Deltag i undersøgelse om byggefaglig formidling


  Hvor får du viden om byggeteknik fra? Og hvad anvender du i dit daglige arbejde? I dette spørgeskema, som går bredt ud til byggebranchens forskellige aktører, undersøger Teknologisk Institut byggefaglig formidling. Med hjælp fra dig vil de blive klogere på, hvordan man bedst tilrettelægger formidlingsindsatser og udformer formidlingsprodukter fra vidensinstitutioner. Det tager ca. 5-10 minutter at besvare spørgeskemaet, og det vil være en stor hjælp til gavn for byggefaglig formidling.

 • SparEnergi.dk kan også hjælpe dine kunder


  Når du skal hjælpe dine kunder med at spare energi, kan du også guide dem i retning af SparEnergi.dk. Hjemmesiden giver gode råd til, hvordan man kan spare energi, penge og CO2 i sit hjem. Derfor kan du som en ekstra service henvise dine kunder til hjemmesiden, hvor de kan finde tips om fra alt til energibesparelser ved hverdagsgøremål til energirenoveringer. Og så har SparEnergi.dk netop fået opdateret sit udseende og sin brugervenlighed. Tjek hjemmesiden her.

 • Ny tarifering for afregning af solcellestrøm


  Alle elkunder i Danmark betaler tariffer for levering af strøm, men solcelleejere har hidtil være delvist undtaget for dette via den såkaldte nettoafregningsordning. Nu ændrer Energinet denne tarifmodel fra nettoafregning til øjeblikstarifering gældende fra den 1. januar 2024. Denne ændring betyder, at husejere med solcelleanlæg skal betale for den strøm, som de modtager fra nettet – uden at kunne fratrække den mængde solcellestrøm, som de leverer til nettet inden for en time. Det gør, at rentabiliteten for et solcelleanlæg nu er afhængig af, at husejeren så vidt muligt selv benytter sin egen producerede strøm (det kan gøres ved opladning af elbil, husstandsbatteri og lignende).