Nyheder 2022

 • Webinar om varmepumper til større bygninger


  Vi du gerne vide mere om, hvordan en delvis konvertering til varmepumpe kan dække opvarmningsbehovet i større bygninger på en grøn og omkostningseffektiv måde? Så kom til webinar mandag den 23. maj kl. 14.00-15.00. Webinaret sætter fokus på, hvordan du dimensionerer varmepumper til det eksisterende varmeafgiversystem og giver dig overblik over fordele og udfordringer ved delvis konvertering.

 • Tømrerlærlinge arbejder med Videncentrets materialer


  Som en aktivitet i projektet Grønbolig.nu samarbejder Skive Kommune, Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Skive College om et uddannelsesforløb for tømrerlærlinge på hovedforløb 2. Efter en præsentation af Videncentrets energiløsninger, Besparelsesberegner og BR18-værktøj på en fagdag i maj skal tømrerlærlingene finde de rette renoveringsløsninger og besparelsesmuligheder for et lokalt renoveringsmodent hus fra 1963. Det vil ske under supervision af underviser Søren Madsen fra Skive College og Iben Østergaard fra Videncentret.

 • Videncentret med på fagdag om grøn omstilling


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger arbejder målrettet på stille fagteknisk viden til rådighed for kommunale arrangementer. Et godt eksempel er Videncentrets deltagelse på en fagdag på EUC Syd, Aabenraa, hvor vi holdt et indlæg om bl.a. Videncentret, den frivillige bæredygtighedsklasse og de nye klimakrav fra 2023 for over 100 undervisere, elever og lokale virksomheder.

 • Se webinar om korrekt funktionsafprøvning


  Her kan du se optagelser fra Videncentrets webinar om korrekt funktionsafprøvning, der har en helt afgørende betydning for rigtigt dimensionerede og fejlfri tekniske installationer.

 • Skab god energi i sommerhuset


  Energistyrelsen sætter op til påske gang i en kampagne, som er relevant for dig, der arbejder med sommerhuse – fx i forbindelse med efterisolering eller installation af varmepumper. Der er særligt fokus på de høje energipriser, og hvad sommerhuseejerne kan gøre for at mindske energiforbruget. Bl.a. er der en online test, som giver ejerne en personlig guide til energiforbedringer i netop deres sommerhus.

 • Nyt Videncenter skal hjælpe med de kommende klimakrav


  Fra 2023 indføres der klimakrav til nybyggeri i bygningsreglementet. For at klæde byggebranchen på til arbejdet med de nye krav er der åbnet et nyt Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger (VCBK). Her kan du få vejledning og information om de nye byggekrav. Læs om de nye krav og videncentret på hjemmesiden ByggeriOgKlima.dk.

 • Nu er der tilskudsmuligheder til virksomheder


  Energistyrelsen har igen åbnet for tilskud til private virksomheder, sådan at de kan opnå besparelser på energiregningen. Nu kan virksomheder, der ønsker at udskifte dyr gas med varmepumper, forbedre klimaskærmen på deres bygning m.v., dermed atter søge tilskud til at gennemføre energispareprojektet.

 • Snart også tilskud til energibesparelser i offentlige bygninger


  Den 20. april kl. 10.00 åbner Energistyrelsen for ansøgninger til tilskudspuljen til energiforbedringer og digitale løsninger i kommunale og regionale bygninger. Der er afsat 97 mio. kr. i denne ansøgningsrunde. Puljen vil være åben for ansøgninger frem til og med den 11. maj.

 • Kom til webinar om renovering i klimabalance


  Vil du gerne vide mere om, hvordan du renoverer klimaeffektivt? Så kom til webinar 29. april kl. 14-15. Webinaret tager udgangspunkt i en ny forskningsrapport udarbejdet af BUILD og Arkitema og sætter bl.a. fokus på, hvornår man ved efterisolering, nye vinduer og solceller kan opnå klimamæssig balance mellem klimapåvirkninger fra materialer og klimareduktioner fra energibesparelser.

 • Bygningspuljen åbner igen


  Den 16. marts åbner Bygningspuljen igen. Dermed kan boligejere atter få tilskud til at spare energi, uanset om det er et enfamiliehus eller en etagebolig. Puljen uddeles efter først til mølle-princippet. Pengene udbetales, når projektet er gennemført.