Nyheder 2022
-
Nyt undervisningsmateriale for VVS handelselever og handelsansatte
Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet nyt undervisningsmateriale, som er henvendt til handelselever og handelsansatte med specialet VVS. Undervisningsmaterialet skal styrke kompetencerne indenfor energiteknologier, bæredygtighed og grøn omstilling.
-
Snart kommer de nye klimakrav til nybyggeri
Der træder nye klimakrav til nybyggeri i kraft i bygningsreglementet fra d. 1. januar 2023. Kravene og de tilhørende vejledninger fra Bolig- og Planstyrelsen er nu klar i deres endelige form. Læs mere hos vores "søster-Videncenter" – Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger.
-
Sådan undgår du typiske fejl ved energirenovering
Fejl i forbindelse med energirenovering af klimaskærmen kan få alvorlige konsekvenser. Men hvor store konsekvenser drejer det sig om? Det kan du blive klogere på den 12. december kl. 14.00. Her afholder Videncenter for Energibesparelser i Bygninger et webinar, der med udgangspunkt i nyudviklede holdbarhedsdiagrammer sætter fokus på typiske fejl, deres konsekvenser, og hvordan du bedst kan undgå dem. Webinaret er for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger.
-
Se webinar om fuld konvertering til varmepumpe i større bygninger
Arbejder du med rådgivning og installation af varmepumper kan du med fordel se dette webinar, som Videncentret holdt den 14. november. Her kan du bl.a. få en gennemgang af fordele og udfordringer ved konvertering til varmepumper i større bygninger, og hvordan du dimensionerer varmepumperne mest effektivt.
-
Køer på Building Green
Året højaktuelle tema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed” havde virkelig skærpet interessen for besøg på årets udgave af Building Green i Kbh. den 2. og 3. november. Begge dage var der kø hele vejen rundt om Forum af forventningsfulde besøgende. Også på standen, hvor Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udstillede sammen med Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet, var godt besøgt, og vi havde travlt med at besvare spørgsmål om energirenovering og cirkularitet som væsentlige skridt på vejen mod bæredygtighed i byggeriet.
-
Husk Building Green i morgen den 2. og 3. november
Vi glæder os til at se dig i morgen på stand nr. 142, når du besøger Building Green i Forum i København. Her står eksperter fra både Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet klar til at hjælpe dig med spørgsmål om energirenovering og cirkularitet med relation til udstillingens højaktuelle tema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed”.
-
Så er der atter tilskud til virksomhedernes grønne omstilling
Energistyrelsen har nu åbnet for en ny ansøgningsrunde for tilskud til projekter, der kan styrke private virksomheders grønne omstilling og dermed forbedre deres modstandskraft mod de stigende energipriser. Puljen indeholder en række ændringer, som skal gøre det nemmere for de private virksomheder at søge tilskud til grønne energiprojekter. Se mere om vilkår og ændringer på Energistyrelsens hjemmeside.
-
Snart skal næsten alle danske arbejdspladser skifte lysstofrør til LED
Fra næste år har EU besluttet, at de mest almindelige lysstofrør skal udfases til LED. Udfasningen betyder, at det bliver forbudt at sende nye T5 og T8-rør på markedet fra august 2023. Energistyrelsen opfordrer derfor nu både virksomheder og offentlige arbejdspladser til at udvise rettidig omhu og allerede nu skifte til LED og spare penge.
-
Se eller gense webinar om støj ved bygningsrenovering
Hvordan kan du imødekomme utilfredse kunder ved renoveringsprojekter og efterfølgende dyre udbedringsarbejder på grund af uventede støjproblematikker? Det kan du høre mere om ved at gense Videncenter for Energibesparelsers webinar "Støj ved bygningsrenovering" fra den 25. oktober.
-
Webinar og ny energiløsning om fuld konvertering til varmepumper
Deltag i Videncenter for Energibesparelser i Bygningers webinar "Bliv klogere på fordele og udfordringer ved fuld konvertering til varmepumper i større bygninger" den 14. november kl. 14.00. Find også den nye energiløsning om fuld konvertering til luft-vandvarmepumper i større bygninger.