Nyheder 2022

 • Skal du renovere et sommerhus og er i tvivl om energikravene?


  I takt med at sommerhuse i stigende grad benyttes hele året, er behovet for energieffektiv renovering af sommerhuse også øget. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger netop opdateret sit BR18-værktøj med en særlig sektion om sommerhuse. Den viser, hvad Bygningsreglementets energikrav er ved forskellige renoveringstiltag i sommerhuse – lige fra udskiftning af vinduer til en hel tilbygning.

 • Se webinar om renovering af sommerhuse


  Få svar på de energimæssige konsekvenser af at renovere sommerhuse i denne optagelse fra Videncentrets webinar om energikravene ved ombygning af sommerhuse den 20. juni 2022

 • Hjem til Aarhus


  Efter to års aflysninger kom Building Green hjem til Aarhus igen den 15.-16. juni. Og det med stor succes og mange besøgende. Det mærkede vi også standen for Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, der stod klar med information om energibesparelser. Leder af centret Pia Rasmussen siger: ”Vi oplevede meget stor interesse for Videncentrets værktøjer til energibesparelser fra alle lige fra rådgivere, arkitekter, håndværkere, studerende og undervisere.” På billedet holder Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard åbningstale

 • Energistyrelsen advarer om mulig forsyningskrise


  Energistyrelsen opfordrer alle danskere til at spare ekstra på energien. Det sker i forbindelse med, at styrelsen har erklæret ”Early Warning” sammen med andre EU-lande på grund af usikkerhed om gasleverancer fra Rusland. Advarslen er et signal til aktører på gasmarkedet om at forberede sig på, at der kan komme en egentlig forsyningskrise. Hvis der kommer til at mangle gas, har Energistyrelsen en nødplan klar for at sikre, at forbrugerne kan få opvarmet deres huse til vinter.

 • Svar på spørgeskema, og vær med til at minimere fejl i byggeriet


  Hvordan minimerer man typiske problemer og fejl ved energirenovering af en bygning? Det kan du hjælpe med at finde svar på ved at deltage i en spørgeundersøgelse, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger for øjeblikket gennemfører blandt fagfolk. Formålet er at blive klogere på de elementer, som oftest fører til fejl ved at undersøge, hvor der typisk opstår problemer, og hvordan de kommer til udtryk.

 • Sådan energirenoverer du sommerhuse


  Danske sommerhuse bliver i stigende grad benyttet en større del af året eller endda til helårsbeboelse. For at denne øgede brug ikke fører til et tilsvarende højere energiforbrug, stiller Bygningsreglementet en række energikrav ved renovering af sommerhuse. Disse krav, deres baggrund og hvordan de opfyldes, er temaet for et spændende og aktuelt webinar, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger afholder den 20. juni kl. 14 til 15.

 • Så er det tid til Building Green i Aarhus


  Efter to års aflysninger indtager Building Green Aarhus igen. Kom og bliv inspireret til grøn omstilling i byggeriet den 15. & 16. juni 2022. Og husk at besøge stand 39, hvor Videncenter for Energibesparelser i Bygninger står klar med praktisk og konkret information om, hvordan du efterisolerer, udskifter vinduer, installerer varmepumper og meget, meget mere. Tilmeld dig gratis.

 • Se webinar om delvis konvertering til varmepumper


  Her kan du se optagelser fra Videncentrets webinar om delvis konvertering til varmepumper, hvilket er en grøn og billig måde til at dække varmebehovet i større bygninger.

 • Webinar om varmepumper til større bygninger


  Vi du gerne vide mere om, hvordan en delvis konvertering til varmepumpe kan dække opvarmningsbehovet i større bygninger på en grøn og omkostningseffektiv måde? Så kom til webinar mandag den 23. maj kl. 14.00-15.00. Webinaret sætter fokus på, hvordan du dimensionerer varmepumper til det eksisterende varmeafgiversystem og giver dig overblik over fordele og udfordringer ved delvis konvertering.

 • Tømrerlærlinge arbejder med Videncentrets materialer


  Som en aktivitet i projektet Grønbolig.nu samarbejder Skive Kommune, Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Skive College om et uddannelsesforløb for tømrerlærlinge på hovedforløb 2. Efter en præsentation af Videncentrets energiløsninger, Besparelsesberegner og BR18-værktøj på en fagdag i maj skal tømrerlærlingene finde de rette renoveringsløsninger og besparelsesmuligheder for et lokalt renoveringsmodent hus fra 1963. Det vil ske under supervision af underviser Søren Madsen fra Skive College og Iben Østergaard fra Videncentret.