Nyheder 2021

 • National byggeristrategi får betydning for dig


  Nu har Danmark fået en national strategi for bæredygtigt byggeri, som skal reducere CO2-udledningen fra byggeriet. Aftalen får betydning for dig – bl.a. indebærer den en gradvis indfasning fra 2023 af den nuværende frivillige bæredygtighedsklasse som krav i Bygningsreglementet.

 • Ny grundbog om bæredygtighed


  Vil du gerne i dybden med at forstå bæredygtighed og den frivillige bæredygtighedsklasse? Er du underviser, eller har du i dit arbejde brug for at få dybere indsigt? Så kan du bruge den nye Grundbog i Bæredygtighed udgivet af Videncentret for Bolig- og Planstyrelsen.

 • 75 % overholder energikravene i bygningsreglementet


  En ny undersøgelse viser, at tre ud af fire renoveringsprojekter i enfamiliehuse overholder energikravene i Bygningsreglementet.

 • Masser af varmepumper og efterisolering at tage fat på


  Du kan i en række nye grafikker med dugfriske tal se omfanget af kedeludskiftninger og efterisoleringer, der bør gennemføres i de kommende år. Bl.a. er der 440.000 olie- og gaskedler, som for manges vedkommende skal skiftes til varmepumpe. Der er også nok meget at gøre på klimaskærmen – bl.a. på danskernes lofter, hvor et areal svarende til 13.600 fodboldbaner gerne skal efterisoleres.

 • Hvad er den frivillige bæredygtighedsklasse?


  Har du 4 minutter og 25 sekunder? Så se ny film, og bliv opdateret om, hvad den frivillige bæredygtighedsklasse er.

 • Det udvikler Videncentret i 2021


  Videncentrets udviklingsplan for 2021 ligger nu klar. Læs mere om, hvilke nye tiltag Videncentret vil fokusere på i år.

 • Hvad gør du med dit byggeaffald?


  Vidste du, at der også findes et Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet, VCØB? Hos dem kan du bl.a. få information, om hvad reglerne for byggeaffald er, hvad du gør ved PCB, asbest m.v. – og dertil kan du læse om cirkulær økonomi i byggebranchen. Gå til VCOB.dk for at få mere at vide.