Nyheder 2021

 • Se webinar om bygningers rolle i den grønne omstilling


  Her kan du se optagelse fra Videncentrets webinar om, hvorfor eksisterende bygninger er afgørende i den grønne omstilling. Du kan både se webinaret og downloade slides derfra, og blive klogere på, hvordan energiforbedring af eksisterende bygninger kan være med til at nedbringe Danmarks CO2-udledning.

 • Se film fra webinar om indvendig efterisolering


  Her kan du se video fra webinar, som Videncentret holdt tidligere på måneden med titlen "Indvendig efterisolering - ja, det kan godt lade sig gøre". Se webinaret, og download slides her, og bliv klogere på, hvornår indvendig efterisolering kan lade sig gøre, og hvad du skal have fokus på.

 • Webinar: Hvorfor er eksisterende bygninger afgørende i den grønne omstilling?


  Energirenovering er afgørende, hvis vi skal accelerere den grønne omstilling. Det fastslår en ny rapport fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger gennemført af BUILD. Deltag i dette webinar den 2/12 kl. 14-15, og hør om rapportens resultater og de store muligheder for grøn omstilling i eksisterende bygninger.

 • Ny tilskudspulje åbner til kommunale og regionale bygninger


  Den 1/11 åbner Energistyrelsen for en ny tilskudspulje til energiforbedringer og digitale løsninger i regionale og kommunale bygninger. Der er kort frist i 2021 med kun 1 uge til at søge – men der bliver også en pulje i 2022. Kommuner og regioner kan søge tilskud til bl.a. udskiftning af vinduer, efterisolering, konvertering fra olie- og gasfyr, biokedel og elvarme til varmepumper eller fjernvarme. Desuden kan de søge penge til digitale løsninger til databaseret energiledelse.

 • Kom på Building Green i næste uge


  Building Green messen i Forum finder sted på onsdag 3/11 og torsdag 4/11. Kom og bliv inspireret til grøn omstilling i byggeriet. Husk at besøge stand 133, hvor Videncenter for Energibesparelser i Bygninger stå klar til at tage imod dig og dine spørgsmål om god, korrekt og effektiv energiforbedring af Danmarks eksisterende bygninger. Tilmeld dig gratis.

 • Webinar: Indvendig efterisolering – ja, det kan godt lade sig gøre


  Indvendig efterisolering kan forårsage store skader. Men udføres det korrekt, kan det være en god løsning og eneste udvej for at opnå en varmere bygning, når man fx af arkitektoniske hensyn ikke kan efterisolere udvendigt. Vær med, når Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holder webinar om indvendig efterisolering.

 • Ny energiløsning om varmepumpe i større bygninger


  Som led i samfundets farvel til olie og gas skal varmepumper tages i brug, ikke kun i enfamiliehus, men også i etageejendomme, kontorbygninger, skoler m.m. udenfor fjernvarmeområder. Derfor har Videncentret udgivet en ny energiløsning om, hvordan man konverterer delvist til luft-vandvarmepumpe. Delvis konvertering er relevant, hvis hel konvertering ikke er muligt af forskellige årsager.

 • Se film fra webinar: BR's energikrav overholdes ikke altid – hvad går galt?


  Nu kan du se optagelsen af et webinar, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holdt tidligere på måneden om Bygningsreglementets energikrav ved renovering, og hvorfor kravene ikke altid overholdes. Se webinaret her, og bliv klogere på, hvordan håndværkere m.fl. kan hjælpe boligejerne med at træffe klimarigtige valg – og samtidig sikre at deres virksomhed ikke udfører arbejde, der ikke overholder loven.

 • Nu er der også energiløsninger til sommerhuse


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet seks energiløsninger og en guide til at energieffektivisere Danmarks omkring 200.000 sommerhuse. Det er for at hjælpe med at tolke BR-energikravene ved renovering. Sommerhuse adskiller sig fra helårshuse bl.a. ved, at hovedparten er let træhusbyggeri, og desuden er de forbundet særlige fugtproblematikker. Det hjælper de nye sommerhus-energiløsninger med at tage højde for.

 • BR's energikrav overholdes ikke altid – hvad går galt?


  Kom til webinar den 12/10 fra 14.00-15.00: Ifølge en ny undersøgelse overholder renoveringer af parcelhuse i mindre grad bygningsreglementets energikrav end renovering af øvrige bygninger. På webinaret kan du høre mere om, hvorfor og hvordan håndværkere m.fl. kan hjælpe boligejerne med at træffe klimarigtige valg – og dermed kan du også sikre din virksomhed imod at udføre arbejde, der ikke overholder loven.