Nyheder 2021
-
Se webinar om bygningers rolle i den grønne omstilling
Her kan du se optagelse fra Videncentrets webinar om, hvorfor eksisterende bygninger er afgørende i den grønne omstilling. Du kan både se webinaret og downloade slides derfra, og blive klogere på, hvordan energiforbedring af eksisterende bygninger kan være med til at nedbringe Danmarks CO2-udledning.
-
Se film fra webinar om indvendig efterisolering
Her kan du se video fra webinar, som Videncentret holdt tidligere på måneden med titlen "Indvendig efterisolering - ja, det kan godt lade sig gøre". Se webinaret, og download slides her, og bliv klogere på, hvornår indvendig efterisolering kan lade sig gøre, og hvad du skal have fokus på.
-
Webinar: Hvorfor er eksisterende bygninger afgørende i den grønne omstilling?
Energirenovering er afgørende, hvis vi skal accelerere den grønne omstilling. Det fastslår en ny rapport fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger gennemført af BUILD. Deltag i dette webinar den 2/12 kl. 14-15, og hør om rapportens resultater og de store muligheder for grøn omstilling i eksisterende bygninger.
-
Ny tilskudspulje åbner til kommunale og regionale bygninger
Den 1/11 åbner Energistyrelsen for en ny tilskudspulje til energiforbedringer og digitale løsninger i regionale og kommunale bygninger. Der er kort frist i 2021 med kun 1 uge til at søge – men der bliver også en pulje i 2022. Kommuner og regioner kan søge tilskud til bl.a. udskiftning af vinduer, efterisolering, konvertering fra olie- og gasfyr, biokedel og elvarme til varmepumper eller fjernvarme. Desuden kan de søge penge til digitale løsninger til databaseret energiledelse.
-
Kom på Building Green i næste uge
Building Green messen i Forum finder sted på onsdag 3/11 og torsdag 4/11. Kom og bliv inspireret til grøn omstilling i byggeriet. Husk at besøge stand 133, hvor Videncenter for Energibesparelser i Bygninger stå klar til at tage imod dig og dine spørgsmål om god, korrekt og effektiv energiforbedring af Danmarks eksisterende bygninger. Tilmeld dig gratis.
-
Ny energiløsning om varmepumpe i større bygninger
Som led i samfundets farvel til olie og gas skal varmepumper tages i brug, ikke kun i enfamiliehus, men også i etageejendomme, kontorbygninger, skoler m.m. udenfor fjernvarmeområder. Derfor har Videncentret udgivet en ny energiløsning om, hvordan man konverterer delvist til luft-vandvarmepumpe. Delvis konvertering er relevant, hvis hel konvertering ikke er muligt af forskellige årsager.
-
Se film fra webinar: BR's energikrav overholdes ikke altid – hvad går galt?
Nu kan du se optagelsen af et webinar, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holdt tidligere på måneden om Bygningsreglementets energikrav ved renovering, og hvorfor kravene ikke altid overholdes. Se webinaret her, og bliv klogere på, hvordan håndværkere m.fl. kan hjælpe boligejerne med at træffe klimarigtige valg – og samtidig sikre at deres virksomhed ikke udfører arbejde, der ikke overholder loven.
-
Nu er der også energiløsninger til sommerhuse
Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet seks energiløsninger og en guide til at energieffektivisere Danmarks omkring 200.000 sommerhuse. Det er for at hjælpe med at tolke BR-energikravene ved renovering. Sommerhuse adskiller sig fra helårshuse bl.a. ved, at hovedparten er let træhusbyggeri, og desuden er de forbundet særlige fugtproblematikker. Det hjælper de nye sommerhus-energiløsninger med at tage højde for.
-
Bygningspuljen åbner - bliv parat til start
Bygningspujlen, der yder tilskud til boligejeres energiforbedringer, åbner igen den 28/9-21. Der er sket en række ændringer i dens lovgrundlag. Du kan nu på ByggeriOgEnergi.dk få information, der gør dig klar til at svare på spørgsmål fra boligejere, fx om hvad boligejerne nu kan få tilskud til, hvad forudsætningerne er, og hvordan du skal forholde dig som håndværker.
-
Vil du vide endnu mere om boligejerens tilskudsmuligheder?
Du kan her se film og slides fra et nyligt webinar om bygningspuljen, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holdt. Dermed kan du blive endnu skarpere på de muligheder, puljen giver både boligejerne og håndværkerne, der skal udføre arbejdet.