Nyheder 2020

 • Store tilskud til energibesparelser på vej


  Boligejere vil fremover kunne opnå store tilskud til varmepumper, efterisolering og udskiftning af vinduer m.v. To nye bekendtgørelser om tilskud til energibesparelser i boliger er netop sendt i høring og vil få effekt fra henholdsvis 15. oktober og 1. oktober.

 • Tapede samlinger er dampspærrens svage led


  Tapede samlinger ældes først og kan være årsag til bygningsskader, ifølge undersøgelser gennemført af forskere fra BUILD, Aalborg Universitet. Tapede samlinger er med andre ord dampspærrens svage led. Illustration: Michael Ulf Bech.

 • Hvornår skal man bruge varmetabsrammen?


  Videncentret fik et spørgsmål om, hvordan man laver varmetabsrammeberegning, når man gennemrenoverer en villa. Svaret er, at man slet ikke behøver lave en varmetabsrammeberegning og blot skal overholde nogle konkrete U-værdier. Men hvorfor egentlig det?

 • Sæt kryds i kalenderen den 1. december


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holder sin store faglige netværksdag den 1. december. Sæt kryds allerede nu for at blive tanket op med ny viden. Du kan vælge deltage fysisk som normalt – eller virtuelt som noget nyt.

 • Building Green med masser af nyt


  Building Green er stedet, hvor du kan blive opdateret om den seneste udvikling inden for bæredygtighed i byggeri og arkitektur. Mød Videncenter for Energibesparelser i Bygninger i Forum d. 28.-29. oktober 2020 på stand 114. Vi glæder os til at se dig til Building Green København!

 • Almene boliger skal renoveres i stor stil


  30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden skal de næste 6-7 år og bruges til at renovere den almene boligsektor. En stribe af Videncentrets værktøjer giver svar på mange, hvordan man sikrer energibesparelser og et godt indeklima.

 • Vær med i test af bæredygtighedsklassen


  Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen inviterer bygherrer til at deltage i testfasen af den nye frivillige bæredygtighedsklasse, inden det bliver til lov i bygningsreglementet i 2023. De søger alle bygningstyper og både nybyggeri, ombygninger og renoveringer.

 • Et spørgsmål om sommerhus


  Der handles sommerhuse som aldrig før. Men er der egentlig tæthedskrav til et nybygget sommerhus eller en tilbygning til et eksisterende? Det spørgsmål fik Videncentret for nylig.

 • Dampspærreguiden er rettet


  Videncentret har revideret sin dampspærreguide efter ændringerne i den relativt nye SBi-anvisning nr. 273 om Tage. De berørte energiløsninger om tag er også under revision.

 • Bæredygtighedsklassen er nu lanceret


  I første omgang skal den nye frivillig bæredygtighedsklasse hjælpe byggebranchen med at opbygge erfaringer med bæredygtigt byggeri – for at sikre en grøn omstilling af byggeriet. Det er dog målet, at brug af den frivillige bæredygtighedsklasse bliver obligatorisk i bygningsreglementet i 2023.