Info & links

Videncentrets forskellige generelle informationsbrochurer finder du nedenfor.

Ud over nedenstående udgivelser kan du under menupunktet "energiløsninger" finde alle energiløsninger og guides og forskellige værktøjer og materialer under menupunktet "værktøjer". Desuden er der cases og andre inspirationsmaterialer under "inspiration".

 • Brug for et fagligt indlæg om energieffektivitet?

  Brug for et fagligt indlæg om energieffektivitet?

  Er du ved at arrangere et seminar, et gå-hjem-møde eller en uddannelsesdag for fagfolk om energirenovering? Så har du mulighed for at bestille en indlægsholder fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. Vi tilbyder faglige indlæg om emner relateret til energieffektivitet i bygninger inden for en række områder.

 • Videncentrets årsrapport 2017

  Videncentrets årsrapport 2017

  I 2017 har Videncentret for Energibesparelser i Bygninger udviklet en række nye praktiske og direkte anvendelige værktøjer til byggebranchen samt gennemført forskellige formidlingsaktiviteter. Tjeklister til energirigtig bygningsdrift, drejebog til energirenovering for boligselskaber, materiale om funktionsafprøvning og nye energiløsninger til enfamiliehuse er blot nogle af aktiviterne for 2017.

 • Funktionsafprøvning af bygningers tekniske anlæg

  Funktionsafprøvning af bygningers tekniske anlæg

  Mange byggerier og renoveringsprojekter i dag bliver afleveret med alvorlige fejl i de tekniske installationer. Det fører ofte til et dårligere indeklima og et højere energiforbrug end forventet. For at forebygge dette stiller Bygningsreglementet krav om, at nye tekniske installationers energimæssige ydeevne og styring skal testes ved en funktionsafprøvning.

 • Videncentrets årsrapport 2016

  Videncentrets årsrapport 2016

  Aktiviteterne i 2016 var præget af aktiviteter i forbindelse med det nye bygningsreglement, BR15. Desuden lancerede Videncentret i 2016 bl.a. en lang række nye energiløsninger, en fugtberegner, undervisningsmateriale om energirigtig drift samt nye vejledninger om performancetest, der kan hjælpe med at løse problemet med dårligt fungerende bygningsinstallationer.

 • Kort og godt om Videncentret!

  Kort og godt om Videncentret!

  Læs om Videncenter for energibesparelser i bygninger og vores mange forskellige tilbud til byggebranchen.

 • Videncentrets årsrapport 2015

  Videncentrets årsrapport 2015

  For Videncenter for Energibesparelser i Bygninger stod aktiviteterne i 2015 blandt andet på indlæg og oplæg over hele landet, messedeltagelse, udvikling af nye værktøjer – og en stor formidlings- og opdateringsindsats i forbindelse med det nye bygningsreglement, BR15.

 • Resume af analyse: Målte værdier fra tæthedsprøvninger i eksisterende bygninger

  Resume af analyse: Målte værdier fra tæthedsprøvninger i eksisterende bygninger

  Hvor utætte er de eksisterende bygninger? Der er meget lidt viden om tætheden i eksisterende bygninger. Det er med til at gøre beregninger af energisparepotentialer før renovering usikre. Derfor har Videncentret undersøgt det med data fra 118 bygninger - desværre for at konstatere, at der ikke er noget mønster i forhold til opførelsesår.

 • Hvad kan en boligejer spare ved energirenovering?

  Hvad kan en boligejer spare ved energirenovering?

  En pjece for håndværkere og rådgivere der beskriver, hvordan boligejerens adfærd kan påvirke forholdet mellem det teoretiske beregnede forbrug og det faktiske energiforbrug ved energirenovering. Pjecen giver gode råd til, hvordan du rådgiver boligejere om potentielle besparelser i forbindelse med en energirenovering.

 • Er du nok på tværs?

  Er du nok på tværs?

  En pjece der beskriver tværfaglighed som en nødvendig del af en optimal energirenovering eller et helhedsorienteret og energieffektivt nybyggeri. Pjecen giver en række eksempler på typiske problemer, behov og metoder til at øge den tværfaglige forståelse og planlægning af byggeprocessen.

 • Bygningens tæthed er også dit ansvar

  Bygningens tæthed er også dit ansvar

  En pjece med gode råd om dampspærre og tæthed. Pjecen beskriver, hvordan dampspærren bør behandles under et fælles ansvar for bygningens tæthed.

 • Energimærket er din nye bedste ven

  Energimærket er din nye bedste ven

  En pjece med information til dig, der arbejder med renovering af enfamiliehuse. Pjecen giver inspiration til, hvordan energimærket kan bruges når du rådgiver, vejleder eller giver tilbud på et projekt.

 • Kom i mål med energioptimering i dit byggeprojekt

  Kom i mål med energioptimering i dit byggeprojekt

  En pjece til bygherrer om ledelse af den energioptimerede byggeproces.

 • Brug energiselskabernes tilskudsordninger til at få mere arbejde

  Brug energiselskabernes tilskudsordninger til at få mere arbejde

  Et godt energimærke kan hjælpe til et hurtigere boligsalg, mens et dårligt kan inspirere sælger til at foretage energimæssige forbedringer før salget. Guiden giver inspiration til, hvordan man kan bruge energimærket i sit salgsarbejde. Der findes også en mere detaljeret information i baggrundsnotatet, mens du får en kortere udgave i pjecen.

 • Gør din kunde til din sælger

  Gør din kunde til din sælger

  God kundeservice er den mest effektive vej til en fyldt ordrebog