Nyheder

 

 • Ny standard for varmepumper


  Mange varmepumpeinstallationer er ikke tilstrækkeligt energieffektive. For at råde bode på det indfører Energistyrelsen nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer – DS 1150.

 • Take-aways om lokale partnerskaber


  Her får du take-aways fra konferencen ’Succes med energieffektivisering gennem lokale partnerskaber’

 • Konstruktører får energikrav ind under huden


  Når kommende bygningskonstruktører skal lære om BR18’s energikrav – hvorfor så ikke trække på specialister og materialer fra Videncentret? Det gør eksempelvis Zealand, og det giver nye muligheder i undervisningen, fortæller underviser og civilingeniør Morten Møller Jensen. På billedet ses Videncentrets specialist Iben Østergaard, som har været ude hos Zealand.

 • Sådan skaber du lokale partnerskaber


  Konference 19/11: Skab succes med energieffektivisering gennem lokale partnerskaber på tværs. Er et lavere energiforbrug i bygninger et centralt mål i din kommune? Kom og bliv inspireret. Konferencen er gratis og åben for alle – og bl.a. relevant for kommuner, iværksættere, foreninger, boligselskaber og energiselskaber. Energistyrelsen og Teknologisk Institut inviterer sammen med InnoBYG og Videncentret.

 • Nye film om funktionsafprøvning


  Se to nye superkorte animationer fra Videncentret, og få en kort introduktion til, hvordan du funktionsafprøver varmeanlæg og ventilationsanlæg - i henholdsvis enfamiliehuse og i etageejendomme.

 • Lokal, grøn omstilling der rykker


  Hver dag søsætter borgere og kommuner lokale grønne omstillingsprojekter. Men hvordan gør de det? Og hvad er deres råd til andre? Det er nu blevet undersøgt – og en række succes-eksempler er blevet samlet til inspiration for alle.

 • Nye vejledninger til funktionsafprøvning


  Funktionsafprøvning af tekniske anlæg er lovpligtigt ifølge BR18. For at gøre det enklere at overholde kravet har Videncentret udgivet to nye vejledninger om funktionsafprøvning. Den ene handler om varmeanlæg inkl. fjernvarme, luft-vandvarmepumper og naturgaskedler, mens den anden handler om mekaniske ventilationsanlæg.

 • Kom til stand 114 på Building Green


  Kom til stand 114 på Building Green messen den 30.-31. oktober 2019 i Forum. Dér møder du Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Kom og få en snak og et katalog med energiløsninger med under armen.

 • En god dag for servicebranchen


  Videncentret var med, da den nye varmeservicedag fik premiere. Det er et arrangement for servicebranchen om forretningsudvikling og nye teknologiske løsninger. Der er nu PowerPoint præsentationer fra dagen til rådighed for alle interesserede.

 • Stadig mulighed for tilskud via energiselskaber


  Husk at der stadig er mulighed for at tilbyde boligejere, der vil lave energibesparende tiltag, at de kan få tilskud via energiselskaberne.