Nyheder

 

 • Køer på Building Green


  Året højaktuelle tema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed” havde virkelig skærpet interessen for besøg på årets udgave af Building Green i Kbh. den 2. og 3. november. Begge dage var der kø hele vejen rundt om Forum af forventningsfulde besøgende. Også på standen, hvor Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udstillede sammen med Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet, var godt besøgt, og vi havde travlt med at besvare spørgsmål om energirenovering og cirkularitet som væsentlige skridt på vejen mod bæredygtighed i byggeriet.

 • Husk Building Green i morgen den 2. og 3. november


  Vi glæder os til at se dig i morgen på stand nr. 142, når du besøger Building Green i Forum i København. Her står eksperter fra både Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet klar til at hjælpe dig med spørgsmål om energirenovering og cirkularitet med relation til udstillingens højaktuelle tema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed”.

 • Så er der atter tilskud til virksomhedernes grønne omstilling


  Energistyrelsen har nu åbnet for en ny ansøgningsrunde for tilskud til projekter, der kan styrke private virksomheders grønne omstilling og dermed forbedre deres modstandskraft mod de stigende energipriser. Puljen indeholder en række ændringer, som skal gøre det nemmere for de private virksomheder at søge tilskud til grønne energiprojekter. Se mere om vilkår og ændringer på Energistyrelsens hjemmeside.

 • Snart skal næsten alle danske arbejdspladser skifte lysstofrør til LED


  Fra næste år har EU besluttet, at de mest almindelige lysstofrør skal udfases til LED. Udfasningen betyder, at det bliver forbudt at sende nye T5 og T8-rør på markedet fra august 2023. Energistyrelsen opfordrer derfor nu både virksomheder og offentlige arbejdspladser til at udvise rettidig omhu og allerede nu skifte til LED og spare penge.

 • Se eller gense webinar om støj ved bygningsrenovering


  Hvordan kan du imødekomme utilfredse kunder ved renoveringsprojekter og efterfølgende dyre udbedringsarbejder på grund af uventede støjproblematikker? Det kan du høre mere om ved at gense Videncenter for Energibesparelsers webinar "Støj ved bygningsrenovering" fra den 25. oktober.

 • Webinar og ny energiløsning om fuld konvertering til varmepumper


  Deltag i Videncenter for Energibesparelser i Bygningers webinar "Bliv klogere på fordele og udfordringer ved fuld konvertering til varmepumper i større bygninger" den 14. november kl. 14.00. Find også den nye energiløsning om fuld konvertering til luft-vandvarmepumper i større bygninger.

 • Stor interesse for Videncentrets temadag om energirenovering i sammenhæng med andre trends


  Tæt på 200 deltog i Videnscentrets temadag, som i år blev gennemført online. Det højaktuelle emne om energirenovering set i sammenhæng med cirkulær økonomi, nye klimakrav og bæredygtighed blev gennemgået af førende eksperter i en række spændende indlæg, som blev optaget og er samlet på Videncentrets hjemmeside.

 • Nu er alle energiløsninger opdateret


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har nu opdateret alle energiløsninger for både klimaskærm og installationer. Energiløsninger er bl.a. opdateret med CO2-faktorer for el og fjernvarme og nye energipriser fra energiprisstatistikken for 4. kvartal sidste år (2021). Find dem alle på www.ByggeriOgEnergi.dk

 • Kender du til de nye klimakrav ved nybyggeri?


  Fra det nye år træder to klimakrav i kraft, som skal bidrage at nedsætte CO2-udledningen fra byggeriet. Dét hjælper Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger (VCBK) byggebranchen godt i gang med. Vil du høre mere om klimakravene, hvad de betyder, og hvad du skal gøre, så tilmeld dig VCBK’s nyhedsbrev her: https://byggeriogklima.dk/faa-nyhedsbrev/

 • Ny dato – Webinar: Forebyg dyre støjproblemer ved dine renoveringsopgaver


  Den 25. oktober afholder Videncenter for Energibesparelser i Bygninger webinaret ”Forebyg dyre støjproblemer ved dine renoveringsopgaver”, som skal hjælpe dig med at imødekomme utilfredse kunder ved renoveringsprojekter og efterfølgende dyre udbedringsarbejder på grund af uventede støjproblematikker.