Nyheder

 

 • Bliv bedre til bæredygtighed


  Nu kan du downloade den nye guide og det nye casehæfte samt tilhørende undervisningsmateriale, som hjælper med at blive bedre til bæredygtighed. Formålet er at klæde dig på til at imødekomme bygherrernes stigende krav til bæredygtighed og den kommende bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet.

 • Klimapartnerskab klar med anbefalinger


  "Sæt CO2-krav i bygningsreglementet og anvend dem som alternativ til energikrav i bygningsreglementet fra 2023." Sådan lyder en af anbefalingerne til politikerne fra Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg. Find anbefalingerne i partnerskabets rapport.

 • BR18's energikrav - fortalt på 30 sekunder


  Har du styr på energikravene ved renovering af kælder, gulv og tag? Hvis du gerne vil have en hurtig forklaring, så tjek tre nye korte film fra Videncentret med titlerne: Kan man efterisolere en kælder? Sådan efterisolere du et tag og endelig: Krav når du renovere gulvkonstruktioner.

 • Bygninger er en del af klimaløsningen


  Klimarådet kom i denne uge med sine anbefalinger til regeringen for at nå 70 % CO2-reduktion i 2030. Der er flere anbefalinger om bygninger bl.a., at Bygningsreglementets energikrav ved ombygninger bør håndhæves bedre. Download rapporten via linket - og for hurtigt overblik, så læs side 18-22.

 • Læs om nye tiltag fra Videncentret


  Videncentret har udsendt sin årsrapport for 2019. Her kan du læse om de mange nye tiltag og værktøjer fra Videncentret, som blev udviklet i løbet af 2019.

 • Har du udført Danmarks bedste renovering?


  Har du set eller været med til at udføre en renovering så god, at den fortjener at kunne kalde sig Danmarks bedste? Så kan du nu og frem til 1. marts indstille den til RENOVER Prisen 2020. Udover æren af at kunne kalde sig Danmarks bedste, får vinderholdet en check på 100.000 kr. Du kan indstille din yndlingsrenovering her.

 • Energiløsningerne er blevet opdateret


  Alle 79 energiløsninger er blevet opdateret ved udgangen af 2019. Der er nye CO2-faktorer for fjernvarme og el samt nyt energilpriser. Der er kun lavet mere omfattende ændringer i de to løsninger om ventilation i store bygninger; det er sket for at tilpasse dem til de gældende regler.

 • Har du tjek på varmesystemet?


  Med grønne varmekilder som fjernvarme og varmepumper bliver huse i stigende grad opvarmet med en lavere fremløbstemperatur. Du kan tjekke, om et varmesystem er egnet til lavtemperaturdrift med et nyt simuleringsværktøj fra Videncentret.

 • Sådan laver du datadrevet energioptimering


  Millionvis af data fra bygningsautomation giver helt nye muligheder for store energibesparelser. Lær mere om muligheder og udfordringer i nye materialer og film om datadrevet energioptimering, som Videncentret netop har udgivet.

 • Har varmepumpen ideelle arbejdsvilkår?


  Du kan med et regneark fra Videncentret beregne, om radiatorer og gulvvarme i et hus er egnede til varmepumpedrift. I en ny film får du en hurtig introduktion til regnearket, der hjælper med at sikre, at bygning og varmeafgiverne matcher varmepumpen.