Nyheder

 

 • 375 mio. kr. i tilskudspuljen næste år


  Den nye tilskudspulje til energibesparelser i bygninger er populær; så populær, at der er udsolgt for i år. Men heldigvis er der 375 mio. kr. i puljen igen næste år. Så det er bare om at komme i gang med efterisolering, skift til varmepumper og vinduesudskiftninger m.m. Husk at sige det videre til ejere af bygninger til beboelse; uanset om det er parcelhuse eller etageejendomme.

 • Nye tilskud til energibesparelser nu i gang


  Der er nu åbnet op for den nye tilskudsordning til energibesparelser i bygninger. Boligejere har mulighed for ret store tilskud til forskellige tiltag, bl.a. efterisolering, skift af vinduer og døre, skift til varmepumpe i områder uden fjernvarme og etablering af ventilation med varmegenvinding. Ejer- og andelsforeninger m.fl. kan også søge.

 • Ny vejledning om bygningsautomatik


  Videncentret har netop udgivet en vejledning om funktionsafprøvning af bygningsautomatik. Dermed fuldender Videncentret sin serie af vejledninger om funktionsafprøvning i eksisterende bygninger – til brug for installatørvirksomheder, rådgivere og bygherrer.

 • Kom til faglig temadag: Ny start for energirenovering


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Teknologisk Institut inviterer til årets store faglige temadag d. 1/12-20 for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger og gerne vil være en del af den store, fornyede indsats, der skal i gang nu for at reducere klimabelastningen fra bygninger.

 • Store tilskud til energibesparelser på vej


  Boligejere vil fremover kunne opnå store tilskud til varmepumper, efterisolering og udskiftning af vinduer m.v. To nye bekendtgørelser om tilskud til energibesparelser i boliger er netop sendt i høring og vil få effekt fra henholdsvis 15. oktober og 1. oktober.

 • Tapede samlinger er dampspærrens svage led


  Tapede samlinger ældes først og kan være årsag til bygningsskader, ifølge undersøgelser gennemført af forskere fra BUILD, Aalborg Universitet. Tapede samlinger er med andre ord dampspærrens svage led. Illustration: Michael Ulf Bech.

 • Hvornår skal man bruge varmetabsrammen?


  Videncentret fik et spørgsmål om, hvordan man laver varmetabsrammeberegning, når man gennemrenoverer en villa. Svaret er, at man slet ikke behøver lave en varmetabsrammeberegning og blot skal overholde nogle konkrete U-værdier. Men hvorfor egentlig det?

 • Sæt kryds i kalenderen den 1. december


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holder sin store faglige netværksdag den 1. december. Sæt kryds allerede nu for at blive tanket op med ny viden. Du kan vælge deltage fysisk som normalt – eller virtuelt som noget nyt.

 • Building Green med masser af nyt


  Building Green er stedet, hvor du kan blive opdateret om den seneste udvikling inden for bæredygtighed i byggeri og arkitektur. Mød Videncenter for Energibesparelser i Bygninger i Forum d. 28.-29. oktober 2020 på stand 114. Vi glæder os til at se dig til Building Green København!

 • Almene boliger skal renoveres i stor stil


  30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden skal de næste 6-7 år og bruges til at renovere den almene boligsektor. En stribe af Videncentrets værktøjer giver svar på mange, hvordan man sikrer energibesparelser og et godt indeklima.