Nyheder

 

 • Svar på spørgeskema, og hjælp Videncentret med at styrke sin vejledning


  Videncentret er til for dig. Det er et sted, du kan finde viden om konkrete og praktiske løsninger til at reducere energiforbruget i eksisterende bygninger. Derfor har vi brug for dit input til, hvordan vi kan styrke og udvikle dette arbejde, så det bliver ved med at være en hjælp for dig. I denne brugerundersøgelse er der otte spørgsmål, og det tager ikke meget mere end to minutter at besvare dem. Vi håber, du vil være med. Klik på linket, og fortæl os, hvad du mener om Videncentret.

 • Nye krav i bygningsreglementet til bygningsautomatik


  Der er nye regler for bygningsautomatik. Kravene betyder, at større bygninger, der ikke er til beboelse – nye som eksisterende – skal have et vist niveau af automatisering. For eksisterende bygninger skal bygningsautomatikken være installeret og opfylde seks krav inden 1. januar 2025 – under forudsætning af, at det er teknisk gennemførligt og rentabelt. Videncentret har derfor nu udgivet guiden "Bygningsautomatik i eksisterende bygninger ifølge BR18" for at hjælpe bygningsejere, rådgivere og håndværkere på vej med at finde ud af, hvilken automatik der skal opgraderes og hvordan.

 • Nu kan du finde kontorbygninger i BR18-værktøjet


  Et af Videncentrets mest anvendte værktøjer, BR18-værktøjet, er nu blevet udvidet med kontorbygninger. Det betyder at du for både enfamiliehuse, etageejendomme, sommerhuse og nu også kontorbygninger hurtigt kan finde ud af, om der er efterisoleringkrav ved renovering af forskellige bygningsdele, og hvad der er af energikrav til installationer, vinduer mv. Så står du overfor at skulle renovere eller rådgive om en kontorbygning, finder du med værktøjet hurtigt svar på bygningsreglementets energikrav.

 • Ni spørgsmål, du kan stille for bedre varmepumpedrift


  Et energimæssigt eftersyn af varmepumper kan spare energi for husejere – uanset om det er en luft-luft-, luft-vand- eller jordvarmepumpe. Inden du skal i gang med arbejdet, er der ni spørgsmål, du kan stille dig selv for at komme hele vejen rundt. Find de ni spørgsmål og to nyttige serviceskemaer til energitjek af varmepumper på ByggeriOgEnergi.dk.

 • Tilmeld dig webinar om energistyring med solceller og batteri


  Kom med til dette webinar, og bliv klogere på, hvordan du hjælpe boligejere med optimal energiforvaltning – fra solcelleanlæg og batteriløsninger til intelligente overstyringsstrategier. Webinaret bliver afholdt den 12. december kl. 14-15 og henvender sig til elektrikere og andre med interesse i energistyring, solceller, batterier og smart home.

 • Skal du med til webinar om LCA og efterisolering?


  Hvordan finder man ud af, om det overhovedet kan betale sig at efterisolere, når man ser på CO2 alene? Det har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger undersøgt i 2023, og det kan du høre mere om på webinaret den 7. december kl. 15-16. Her vil seniorkonsulent Thilde Fruergaard Astrup, Teknologisk Institut, der har gennemført analyserne for Videncentret, fortælle om resultaterne, og om de livscyklusvurderinger (LCA’er), der ligger til grund.

 • Se eller gense Videncentrets webinarer


  Kunne du ikke nå at deltage på Videncentrets seneste webinarer? Så kan du se dem på hjemmesiden – lige nu er der to nye optagelser klar til dig. Det ene webinar handler om energimæssigt eftersyn af varmepumper, og det andet er Videncentrets online faglige temadag, som handlede om lovgivning, CO2 og nye værktøjer.

 • Sådan overholder du BR18’s krav til bygningsautomatik i eksisterende bygninger


  I BuildingTech kan du blive klogere på BR18's krav gældende fra 2025. I indlægget forklarer Søren Draborg, ekspert i Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, hvad kravene betyder, og hvordan du skal forholde dig. Han beskriver også de tre grundlæggende kriterier til bygningsautomatik.

 • Nye serviceskemaer til energitjek ved eftersyn af varmepumper


  Arbejder du med at installere eller udføre eftersyn på varmepumper? Videncentrets nye serviceskemaer klæder dig på til også at tilbyde dine kunder et energimæssigt eftersyn udover det generelle eftersyn. Serviceskemaerne guider dig som professionel gennem alle de relevante trin, så du på en overskuelig måde kan udvide dine kompetencer. Energitjekket kan du enten tilbyde dine kunder som en ekstra service eller en separat ydelse.

 • Tilmeld dig Videncentrets webinar om enfamiliehuse i et klimaperspektiv


  Teoretisk er huse bygget til at stå i århundreder, men i praksis river danskerne i gennemsnit ca. 1.100 huse ned om året og erstatter dem med nybyggeri. Men hvordan kan håndværkere understøtte, at vi i højere grad bevarer den eksisterende bygning frem for at rive den ned? Det kan du høre meget mere om på Videcentrets webinar d. 11. december, hvor du får indblik i, hvordan du kan være med til at fremme renovering frem for riv-ned-og-byg-op. Foto: Colourbox