Nyheder

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Find ud af, hvad du kan med IoT i bygninger


  Med et nyt materiale får du indblik i, hvad IoT – Internet of Things – kan bruges til i bygninger. Se en film, læs et faktaark og download PowerPoints om emnet – til fri afbenyttelse for virksomheder, erhvervsskoler m.fl.

 • Skal du undervise i varmepumpeinstallationer?


  Hvis du vil øge kvaliteten af jeres varmepumpeinstallationer, så find inspiration i en stribe PowerPoints til undervisningsformål. Du får her hjælp til at formulere dine budskaber om, hvordan man laver den gode varmepumpeinstallation.

 • Få hjælp til Bygningsreglementets energikrav


  Videncentrets PowerPoint præsentation om energikravene i BR er netop blevet opdateret. I forhold til seneste udgave fra 2018 er dele af indholdet præciseret, og der er rettet nogle mindre fejl.

 • Massive energibesparelser i kontormiljøer


  Fire nye cases udarbejdet af Videncentret er eksempler på, hvordan investeringer i energitiltag kan give store besparelser i kontorbygninger. Læs fx om virksomheden Sagro A/S, der sparer 220.000 kr. årligt på at have installeret LED belysning.

 • Få hurtig intro til energikrav ved renovering


  I en ny kort flyer giver Videncentret en hurtig introduktion til energikravene i Bygningsreglementet (BR18), når du skal renovere en bygning. Den er til fri afbenyttelse, fx til brug når du har behov for at informere andre i din virksomhed om kravene.

 • Varmepumpekurser er en succes


  For at øge kvaliteten af varmepumpeinstallationer har Energistyrelsen iværksat et særligt uddannelsesforløb, der blev udbudt af Videncentret her i vinter. 92 personer deltog, og 65 % valgt at gå eksamen på de kurser, hvor det var muligt.

 • Hvad er VE-godkendelse – få svar på 1 minut


  I en kort film på 1 minut fra Videncentret får du en hurtigt introduktion til, hvad en VE-godkendelse er, og hvad din virksomheder kan få ud af at blive VE-godkendt.

 • Hent gratis PowerPoint om BR18


  Du kan nu kvit og frit få adgang til en stor PowerPoint præsentation om reglerne i BR18. Den kan du bruge, hvis du fx er underviser, faglig specialist e.l. og skal holde indlæg om energikravene i Bygningsreglementet. Der er 125 slides opdelt på emner – så kan du vælge det ud, du lige præcis har brug for.

 • Genvej til energikrav i BR18 er et hit


  Videncentret lancerede i starten af året en opdateret version af BR-værktøjet, som giver en let genvej til energikravene ved renovering. Ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer er det nemt at slå ned på præcis det område, hvor du har behov for at kende kravene i BR18. Værtøjet nærmer sig de 50.000 besøg her i 2018.

 • Du kan stadig nå et varmepumpekursus


  Der er for mange fejl på varmepumpeinstallationerne i danskernes hjem. For at medvirke til at forebygge fejlene tilbyder Videncentret i 2018 en stribe varmepumpekurser til en fordelagtig pris. Der er tre forskellige typer af kurser – 1-dags kurser til blot 500 kr. og 3-dages kurser til 1.200 kr.