Nyheder

 

 • Bygningspuljen åbner - bliv parat til start


  Bygningspujlen, der yder tilskud til boligejeres energiforbedringer, åbner igen den 28/9-21. Der er sket en række ændringer i dens lovgrundlag. Du kan nu på ByggeriOgEnergi.dk få information, der gør dig klar til at svare på spørgsmål fra boligejere, fx om hvad boligejerne nu kan få tilskud til, hvad forudsætningerne er, og hvordan du skal forholde dig som håndværker.

 • Vil du vide endnu mere om boligejerens tilskudsmuligheder?


  Du kan her se film og slides fra et nyligt webinar om bygningspuljen, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger holdt. Dermed kan du blive endnu skarpere på de muligheder, puljen giver både boligejerne og håndværkerne, der skal udføre arbejdet.

 • Vær med til at teste bæredygtighedsklassen


  Din virksomhed kan stadig nå at få et byggeri med til test af den frivillige bæredygtighedsklasse. Det vil gøre jer klogere på bæredygtighed og på de kommende krav i bygningsreglementet – og din virksomhed får mulighed for at påvirke valget af metoder til at dokumentere efterlevelse af bæredygtighedsklassen.

 • Kom til online infomøde om Bygningspuljen


  Energistyrelsens Bygningspulje åbner snart op igen for boligejere, der gerne vil søge om tilskud til energiforbedringer. Den 20. september kl. 14.00 – 15.00 holder Videncenter for Energibesparelser i Bygninger online infomøde for dig, som skal udføre arbejdet for boligejerne og gerne vil have styr på tilskudsordningen og dens krav. Læs mere, og tilmeld dig i linket.

 • Energiforbedringer i bygninger giver klimagevinster – også når materialerne regnes med


  Forenet Kredit har sammen med Teknologisk Institut og bl.a. ved hjælp af Videncentrets energiløsninger udarbejdet en livscyklusanalyse af konkrete energirenoveringstiltag. Analysen viser, at der er en klimagevinst for alle de analyserede tiltag, mens to af dem, nemlig hulmurisolering og skift til varmepumpe, også har en samlet privatøkonomisk gevinst for boligejerne. Læs mere i linket hos Forenet Kredit.

 • Alle energiløsninger er blevet opdateret


  Alle 82 energiløsninger fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger er blevet opdateret med nye energipriser og opdaterede CO2-faktorer for el og fjernvarme. CO2-faktorerne ændrer sig i fra år til år, efterhånden som el- og fjernvarmeproduktionen bliver mere klimavenlig, mens udledningen for olie og gas forbliver den samme. Find alle energiløsninger til at energirenovere enfamiliehuse og etageejendomme på ByggeriOgEnergi.dk.

 • Nu kan virksomheder søge tilskud til energiforbedringer


  Kender du til virksomheder, hvis bygninger trænger til energioptimering? Så fortæl dem, at en ny ansøgningsrunde for tilskud til private virksomheders energieffektiviseringer nu er åben. Man skal i denne omgang søge senest 14. september. Eksempler på projekter, der kan udløse tilskud, er: udskiftning af kedel med varmepumpe, etablering af varmegenvinding, forbedring af klimaskærm og energioptimering af procesanlæg. Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside.

 • Vil du med til Building Green messen?


  Sæt kryds i kalenderen allerede nu, hvis du vil med til Building Green messen i København i år. Den finder sted den 3.-4. november i Forum. På stand 133 vil Videncenter for Energibesparelser i Bygninger stå klar til at tage imod dig og dine spørgsmål om god, korrekt og effektiv energiforbedring af Danmarks over 2 millioner eksisterende bygninger. Læs mere om messen i linket.

 • Eksisterende bygninger kan booste grøn omstilling


  Energirenovering og udskiftning af energikilder kan give et kæmpe boost til den grønne omstilling. Det slår en ny rapport fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger fast. Hvis alle bygninger gik over til fjernvarme eller varmepumpe, ville det reducere CO2-udledningen med ca. 2/3. Og blev de også energirenoveret, ville det spare 2,3 mio. tons CO2 om året. Det svarer til ca. 10% af de 20 millioner tons CO2, Danmark skal spare inden 2030.

 • Varmepumper – hvad siger reglerne? Få overblik i ny folder


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og Energistyrelsen har udgivet en folder, der giver et overskueligt og samlet overblik over krav til varmepumpeinstallationer. Det har været efterspurgt af installatørbranchen.