Seneste nyt

08 Juni 2023

SparEnergi kan også hjælpe dine kunder

Når du skal hjælpe dine kunder med at spare energi, kan du guide dem til SparEnergi.dk, som giver gode råd til, hvordan de kan spare energi, penge og CO2 i hjemmet. SparEnergi.dk har også netop fået nyt look.

08 Juni 2023

Nyt nøgletalskatalog for etageejendomme

Et nyt nøgletalskatalog samler nøgletal for forbrug af varme, el og vand i etageboligejendomme og giver dig indsigt i det gennemsnitlige forbrug. Det er til dig, der er bygningsejer eller driftansvarlig for én eller flere etageboligejendomme.

08 Juni 2023

Nye krav til energirenovering kan være under opsejling

Der forhandles i øjeblikket om et nyt bygningsdirektiv i EU. Det endelige indhold kendes endnu ikke, men det forventes, at det b.la. vil medføre nye krav i hele EU om energirenovering af eksisterende bygninger.

Tidligere nyheder

Find nyheder fra det seneste år i arkivet herunder.

Brug den opdaterede energiløsning for solcelleanlæg til elproduktion

Deltag i eventet Urban Solutions i København

Mandag den 22. maj fra 10:00 til 16:15, IDA Conference på Kalvebod Brygge 31, 1560 København.

Gå til event

Få et indblik i VEBs arbejde i 2022

Husk at indregulere – også når du installerer varmepumper

Hovedparten af alle varmepumpeinstallationer er af god kvalitet på trods af nogle dårlige sager beskrevet i pressen tidligere på året. Men det er vigtigt at få varmepumpen indreguleret ordentligt. Det oplyser Videncenter for Energibesparelser i Bygninger.

Læs mere

Kig forbi Videncenterets stand på Building Green København

Over 2 dage i Forum kan du opleve et omfattende program med store danske og internationale talere og spændende debatter, der giver dig deres perspektiv på, hvordan vi kan arbejde for at rykke mod generativt byggeri og hæve vores bæredygtige ambitioner. Under temaet ‘Det Regenerative Byggeri’ får du ny viden, inspiration og indsigt i arbejdet med bæredygtighed i byggeriet. Du kommer i dybden med emner som alt slags liv, renovering og transformation, materialer på planetens præmisser og energi og CO2-udledninger. Derudover kan du opleve en stor udstilling med løsninger og produkter med bæredygtige tiltag samt besøge Videncenterets stand til eventet.

Tilmeld dig her

Ny guide om energieffektive etageejendomme

Ny tarifering for afregning af solcellestrøm

Nye serviceskemaer til energitjek ved eftersyn af varmepumper

Arbejder du med at installere eller udføre eftersyn på varmepumper? Videncentrets serviceskemaer klæder dig på til også at tilbyde dine kunder et energimæssigt eftersyn udover det generelle eftersyn.

Læs mere

Nøgletal for forbrug af varme, el og vand i etageboligejendomme

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet et nøgletalskatalog, som kan hjælpe dig, der er bygningsejer eller driftsansvarlig for en eller flere etageboligejendomme. Det kan hjælpe med at få et overblik over, hvad det gennemsnitlige forbrug af varme, el og vand er i Danmark, og hvor jeres ejendom ligger i forhold til gennemsnittet.

Læs mere

Ofte bliver energikravene ved renovering ikke overholdt – nye guider skal ændre dette

Ved hver fjerde renovering i parcelhuse bliver energikravene i bygningsreglementet ikke overholdt. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger med støtte fra Pulje til bæredygtigt byggeri udviklet nye guider, som skal støtte håndværkere i deres dialog med husejerne, så flere overholder bygningsreglementets krav om efterisolering ved renovering.

Læs mere

Sådan overholder du BR18’s krav til bygningsautomatik i eksisterende bygninger

Se eller gense Videncenterets webinarer

Sådan kan du hjælpe boligejere med energirigtige vaner

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet en række korte vejledninger om energirigtig adfærd, som kan bruges som en ekstra service overfor kunder – så de bliver mere bevidste om deres energivaner og kan spare energi.

Læs mere

Tilfredse brugere af videncenterets værktøjer og vejledninger

Se webinar om klimaaftryk fra forskellige typer byudvikling

Dette webinar, som Videncenter for Energibesparelser afholdt den 21. juni 2022, omhandler klimaaftryk fra forskellige typer byudvikling.

Se webinar

Se webinar om at undgå fejl ved efterisolering

Hør om, hvordan du kan undgå typiske fejl i forbindelse med energirenovering af klimaskærmen, herunder hvornår der kan være behov for supplerende tiltag. Se optagelse af webinar, som Videncentret afholdt den 12. december 2022.

Se webinar

Se webinar om energirenovering og bevaringsværdige bygninger

På dette webinar afholdt den 16. marts 2023 er der fokus på energioptimering af bevaringsværdige bygninger, og hvorfor disse bygninger ofte klarer sig energimæssigt bedre end forventet.

Se webinar