Nyheder

 

 • Nyt nøgletalskatalog for energiforbrug i etageejendomme


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet et nøgletalskatalog, der samler nøgletal for forbrug af varme, el og vand i etageboligejendomme. Kataloget er til dig, der er bygningsejer eller driftsansvarlig for en eller flere etageboligejendomme, og det kan hjælpe med at få et overblik over, hvad det gennemsnitlige forbrug af varme, el og vand er.

 • Se webinar om at undgå fejl ved efterisolering


  Hør om, hvordan du kan undgå typiske fejl i forbindelse med energirenovering af klimaskærmen, herunder hvornår der kan være behov for supplerende tiltag. Webinaret sætter fokus på konsekvenserne af de typiske fejl, og hvordan du bedst kan undgå dem. Se optagelse af webinar, som Videncentret afholdt den 12. december 2022.

 • Tjeklister kan hjælpe dig med at rådgive boligejere om energirigtig adfærd


  Mange boligejere kan spare på energiregningen ved energirenovering – men energirenovering alene kan ikke sikre, at boligejeren reelt får en energibesparelse. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udviklet en række korte vejledninger om energirigtig adfærd, så boligejere bliver mere bevidste om deres energivaner og kan spare energi.

 • De nyeste kataloger med energiløsninger er nu klar


  Alle katalogerne med energiløsninger er nu opdateret. Der er tre kataloger - et for energiløsninger for etageejendomme og to for enfamiliehuse for henholdsvis klimaskærm og installationer. Energiløsninger er bl.a. opdateret med CO2-faktorer for el og fjernvarme og nye energipriser fra energiprisstatistikken for 4. kvartal 2021.

 • Tilfredse brugere af videncentrets værktøjer og vejledning


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt videncentres brugere, som inkluderer håndværkere, entreprenører og rådgivere indenfor byggebranchen samt uddannelsesinstitutioner. Der var 220 besvarelser – læs undersøgelsen her.

 • Nyt undervisningsmateriale for VVS handelselever og handelsansatte


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udviklet nyt undervisningsmateriale, som er henvendt til handelselever og handelsansatte med specialet VVS. Undervisningsmaterialet skal styrke kompetencerne indenfor energiteknologier, bæredygtighed og grøn omstilling.

 • Snart kommer de nye klimakrav til nybyggeri


  Der træder nye klimakrav til nybyggeri i kraft i bygningsreglementet fra d. 1. januar 2023. Kravene og de tilhørende vejledninger fra Bolig- og Planstyrelsen er nu klar i deres endelige form. Læs mere hos vores "søster-Videncenter" – Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger.

 • Sådan undgår du typiske fejl ved energirenovering


  Fejl i forbindelse med energirenovering af klimaskærmen kan få alvorlige konsekvenser. Men hvor store konsekvenser drejer det sig om? Det kan du blive klogere på den 12. december kl. 14.00. Her afholder Videncenter for Energibesparelser i Bygninger et webinar, der med udgangspunkt i nyudviklede holdbarhedsdiagrammer sætter fokus på typiske fejl, deres konsekvenser, og hvordan du bedst kan undgå dem. Webinaret er for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger.

 • Se webinar om fuld konvertering til varmepumpe i større bygninger


  Arbejder du med rådgivning og installation af varmepumper kan du med fordel se dette webinar, som Videncentret holdt den 14. november. Her kan du bl.a. få en gennemgang af fordele og udfordringer ved konvertering til varmepumper i større bygninger, og hvordan du dimensionerer varmepumperne mest effektivt.

 • Køer på Building Green


  Året højaktuelle tema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed” havde virkelig skærpet interessen for besøg på årets udgave af Building Green i Kbh. den 2. og 3. november. Begge dage var der kø hele vejen rundt om Forum af forventningsfulde besøgende. Også på standen, hvor Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udstillede sammen med Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet, var godt besøgt, og vi havde travlt med at besvare spørgsmål om energirenovering og cirkularitet som væsentlige skridt på vejen mod bæredygtighed i byggeriet.