Nyheder

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Hent gratis PowerPoint om BR18


  Du kan nu kvit og frit få adgang til en stor PowerPoint præsentation om reglerne i BR18. Den kan du bruge, hvis du fx er underviser, faglig specialist e.l. og skal holde indlæg om energikravene i Bygningsreglementet. Der er 125 slides opdelt på emner – så kan du vælge det ud, du lige præcis har brug for.

 • Genvej til energikrav i BR18 er et hit


  Videncentret lancerede i starten af året en opdateret version af BR-værktøjet, som giver en let genvej til energikravene ved renovering. Ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer er det nemt at slå ned på præcis det område, hvor du har behov for at kende kravene i BR18. Værtøjet nærmer sig de 50.000 besøg her i 2018.

 • Du kan stadig nå et varmepumpekursus


  Der er for mange fejl på varmepumpeinstallationerne i danskernes hjem. For at medvirke til at forebygge fejlene tilbyder Videncentret i 2018 en stribe varmepumpekurser til en fordelagtig pris. Der er tre forskellige typer af kurser – 1-dags kurser til blot 500 kr. og 3-dages kurser til 1.200 kr.

 • Tak for besøg på Building Green


  Igen i år var det en stor fornøjelse for Videncentret at være med på Building Green messen i København. Vi fik mange gode snakke om alt lige fra dampspærrer til varmepumper. Tak for alle, der lagde vejen forbi. På billedet ses Iben Østergaard fra Videncentret sammen med en gruppe yngre besøgende på messen.

 • Lær nyt om varmepumper – for montører


  Nu tilbyder Videncentret et nyt 1-dags kursus om varmepumper til varmepumpeteknikere og montører – dvs. dig, der er håndværker/vvs’er og installerer og servicerer varmepumper. Det tilbydes til en særpris i 2018 på kun 500 kr. Vær hurtig – det er snart.

 • Hvad er en VE-godkendelse?


  I en ultrakort brochure fra Videncentret kan du læse nærmere om de tre forskellige kurser nævnt ovenfor. Derudover kan du finde ud af, hvad en VE-godkendelse er, hvad din virksomhed kan få ud af at blive VE-godkendt på varmepumper, og hvordan I opnår godkendelsen.

 • Fejlfri VP installationer med nyt 3-dages kursus


  Et nyt 3-dages kursus i varmepumpeteknik styrker dine kvalifikationer i at sælge, projektere og installere fejlfrie varmepumpeinstallationer. Du arbejder måske i en installatørvirksomhed eller hos en producent, grossist, rådgiver e.l. Ud over at styrke dine kompetencer gør kurset dig klar til at blive VE-medarbejder, så din virksomhed kan opnå en VE-godkendelse. Kurset udbydes i 2018 til en særpris på kr. 1.200.

 • Opnå fejlfri VP-installationer - tag på kursus


  Et nyt 1-dags kursus er til dig, som i forvejen har kurser fra VPO-ordningen eller tilsvarende niveau. Kurset styrker dine kvalifikationer i at dimensionere og tilrettelægge fejlfrie varmepumpeinstallationer – så du kan levere en endnu højere kvalitet og undgå dyre klagesager. Du kan også bruge kurset i processen med at blive VE-godkendt installatør. Kurset er i 2018 medfinansieret af Energistyrelsen – det koster kun 500 kr. Skynd dig – det er i oktober og november.

 • Sæt dit præg på fremtidens kurser - fortæl os hvad du vil have


  Hvordan vil du helst at tilegne dig ny viden om varmepumper – så du kan lave perfekte varmepumpeinstallationer? Videncenter for Energibesparelser i Bygninger håber, at du vil svare på ni hurtige spørgsmål om dette, så vi kan tilbyde dig de bedst mulige kurser om varmepumper. Det tager ganske få minutter. Undersøgelsen er anonym. Vi sætter stor pris på din deltagelse.

 • Nødvendigt med færre fejl på varmepumpeinstallationer


  En rapport fra 2017 er stadig højaktuel. Den viser, at 85 % af de undersøgte væskevand-varmepumpeanlæg ikke har en tilstrækkeligt god energieffektivitet (SFP). Derfor er der i høj grad brug for at styrke kompetencerne – så varmepumper ikke får et dårligt ry og bliver fravalgt af boligejerne – men i stedet bliver boligejernes foretrukne opvarmningsform uden for fjernvarmeområderne.