Ventilation er nødvendigt, når der tætnes

Forbedret ventilation er nødvendigt, når man tætner bygningen. Find svarene på hvordan i Videncentrets energiløsninger og guider om ventilation.

Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme, hvis klimaskærmen er blevet energirenoveret og tætnet - fx i forbindelse med vinduesudskiftning, faca­derenovering og loftisolering eller modernisering af køkken og bad.

Energiløsningerne nedenfor er til henholdsvis central og decentral ventilation med varmegenvinding. De bør anvendes sammen med guiden, som også ligger nedenfor. Energiløsningerne dækker blandt andet:

  • Eksempler på energibesparelse ved etablering af ventilation med varmegenvinding
  • Beskrivelse af korrekt udførelse
  • Tjekliste til udførelse

Energiløsning: Central ventilation med varmegenvinding

Energiløsning: Decentral ventilation med varmegenvinding

Guiden om ventilation med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme hjælper dig med at finde frem til den rette energiløsning i bygninger fra forskellige perioder. Den giver gode råd om mulige føringsveje, dimensionering og materialer samt anbefalinger til mulige ventilationsløsninger, der udnytter den eksisterende ventilation.

Guide: Ventilation med varmegenvinding i eksisterende etageejendomme

De fleste mennesker bruger det meste af deres tid indenfor: i hjemmet, på indendørs arbejdspladser, i skoler, i daginstitutioner m.m. Derfor er det vigtigt for sundhed og livskvalitet, at indeklimaet i lokalerne her er tilfredsstillende. Læs mere i guiden nedenfor, hvordan man kan sikre et godt indeklima.

Guide: Indeklima og komfort