BR18 er trådt i kraft

Det nye bygningsreglement er trådt i kraft 1. januar 2018 med overgangsperiode frem til og med 30. juni 2018. Energikravene forbliver stort set de samme – men de har flyttet plads i reglementet, som er blevet væsentligt omstruktureret.

BR18 er trådt i kraft

Det nye bygningsreglement er trådt i kraft 1. januar 2018 med en overgangsperiode frem til og med 30. juni 2018. Lavenergiklassen 'Bygningsklasse 2020' er ikke længere lovpligtig fra 2020, men frivillig, men derudover er der ingen væsentlige nyheder på energi- og indeklimafronten.

Men alligevel er der sket en hel del, da energikravene har flyttet plads i reglementet, som er blevet væsentligt omstruktureret.

Energikravene står nu i kapitel 11, og de mere specifikke krav til klimaskærmen er flyttet til et nyt bilag 2 med vigtige tabeller til kapitel 11. Der er en grundig vejledning til kapitel 11, som også er centralt at sætte sig ind i for at kunne følge reglerne.

Derudover er der krav til indeklima og installationer, som findes i kapitel 19: Termisk indeklima og installationer til varme- og køleanlæg samt krav til ventilation, som står i kapitel 22: Ventilation.

Alle BR-relaterede værktøjer fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger – herunder Energiløsningerne, BR-værktøjet og BR-kvikguiden, opdateres i løbet af første halvår 2018.