Artikler 2018

 • Vær med til at evaluere Videncentret


  Du kan nu være med til at evaluere det nationale Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Undersøgelsen er anonym og gennemføres af Energistyrelsen, og det tager blot 1-2 minutter.

 • Må vi stadig informere dig?


  På grund af den nye persondatalov skal vi være sikre på, at du fortsat samtykker i, at vi må sende dig vores nyhedsbreve. Derfor gør vi opmærksom på, at hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, kan du nederst i hver eneste nyhedsbrev sendt fra os trykke på afmeld, og du vil efterfølgende blive taget af listen. Vi håber stadigvæk at måtte informere dig.

 • Fikse film giver ferme fif


  Med en serie af film giver Videncentret en række klare tips til arbejdet med at energirenovere bygninger. De to første er klar. De er på 30 sekunder hver og giver fif om hhv. efterisolering af tung ydervæg og varmepumper.

 • Besparelsesberegner er nu opdateret


  Videncentrets besparelsesberegner er netop blevet opdateret til Be18 beregningskernen og har samtidig fået et face-lift. Beregneren giver et kvalificeret bud på den faktiske energibesparelse ved efterisolering og ved udskiftning af installationer i boliger. Den anvender samme metode som tidligere, men for at gøre det lettere for brugene er dens samling af typiske konstruktioner udvidet – og den er nu tilpasset både computer, mobiltelefon og tablet.

 • Skyd genvej til BR18’s energikrav


  Søger du en hurtig og let forståelig forklaring af energikravene i BR18? Den kan du få i Videncentrets kvikguide, som fortæller om energikravene i bygningsreglementet i en let læst form. Du får ved en hurtig gennemlæsning overblik over, hvordan du overholder energikravene uanset om du bygger nyt, bygger til, bygger om eller laver udskiftninger.

 • Besøg Videncentret på Byggeri’18


  Så er vi i fuld sving på BYGGERi'18 i Fredericia. Besøg os, og spørg løs om energiløsninger, BR18, fugt, dampspærre, funktionsafprøvning og meget mere. Vi er der ugen ud på stand A-0620 og vejleder om energibesparelser i bygninger.

 • Ny vejledning om funktionsafprøvning


  Videncentret har udgivet en ny vejledning om funktionsafprøvning, som er et krav for nye tekniske anlæg ifølge BR18. Vejledningen handler om gashybridvarmepumper og supplerer de eksisterende vejledninger om funktionsafprøvning af fjernvarme-, naturgas- og ventilationsanlæg.

 • Sådan blev dampspærren hot!


  Over 10.000 personer har på blot to uger taget en quiz om dampspærrer på Videncentrets Facebook side. Quizzen er ikke kun for sjov; den skaber opmærksomhed om dampspærrens vigtighed – og om Videncentrets dampspærreguide med råd og vejledning om dampspærre i eksisterende bygninger. Det er primært byggefagfolk, der har taget quizzen.

 • Skyd genvej til det nye bygningsreglement med BR18-værktøj


  Der er nyt bygningsreglement – BR18. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger nu opdateret sit populære BR-værktøj, der giver en genvej til Bygningsreglementets energikrav ved ombygning, renovering og udskiftning.

 • Lad os ses på Byggeri’18!


  Skal du på Byggeri’18 messen i Fredericia? Så slå vejen forbi stand A-0620. Dér finder du Videncenter for Energibesparelser i Bygninger – kom og få en snak om, hvordan du og din virksomhed kan få gavn af Videncentrets mange gratis tilbud. Vi er der alle dage fra den 13. til den 16. marts 2018, og vi glæder os!