Artikler 2018

 • Fejlfri VP installationer med nyt 3-dages kursus


  Et nyt 3-dages kursus i varmepumpeteknik styrker dine kvalifikationer i at sælge, projektere og installere fejlfrie varmepumpeinstallationer. Du arbejder måske i en installatørvirksomhed eller hos en producent, grossist, rådgiver e.l. Ud over at styrke dine kompetencer gør kurset dig klar til at blive VE-medarbejder, så din virksomhed kan opnå en VE-godkendelse. Kurset udbydes i 2018 til en særpris på kr. 2.850.

 • Opnå fejlfri VP-installationer - tag på kursus


  Et nyt 1-dags kursus er til dig, som i forvejen har kurser fra VPO-ordningen eller tilsvarende niveau. Kurset styrker dine kvalifikationer i at dimensionere og tilrettelægge fejlfrie varmepumpeinstallationer – så du kan levere en endnu højere kvalitet og undgå dyre klagesager. Du kan også bruge kurset i processen med at blive VE-godkendt installatør. Kurset er i 2018 medfinansieret af Energistyrelsen – det koster kun 950 kr. Skynd dig – det er i oktober og november.

 • Sæt dit præg på fremtidens kurser - fortæl os hvad du vil have


  Hvordan vil du helst at tilegne dig ny viden om varmepumper – så du kan lave perfekte varmepumpeinstallationer? Videncenter for Energibesparelser i Bygninger håber, at du vil svare på ni hurtige spørgsmål om dette, så vi kan tilbyde dig de bedst mulige kurser om varmepumper. Det tager ganske få minutter. Undersøgelsen er anonym. Vi sætter stor pris på din deltagelse.

 • Nødvendigt med færre fejl på varmepumpeinstallationer


  En rapport fra 2017 er stadig højaktuel. Den viser, at 85 % af de undersøgte væskevand-varmepumpeanlæg ikke har en tilstrækkeligt god energieffektivitet (SFP). Derfor er der i høj grad brug for at styrke kompetencerne – så varmepumper ikke får et dårligt ry og bliver fravalgt af boligejerne – men i stedet bliver boligejernes foretrukne opvarmningsform uden for fjernvarmeområderne.

 • Ny energiløsning hjælper med at reducere energiforbrug til ventilation


  Gamle og slidte ventilationsanlæg er ofte dyre i drift og typisk med høje energiudgifter og store omkostninger til at vedligeholde de udtjente anlæg. Nu viser en ny energiløsning, hvordan man kan spare på både el til ventilation og energi til rumopvarmning i kontorbygninger.

 • Digital kampagne sætter fokus på energiforbrug og energimærkets anbefalinger


  Energistyrelsen lancerer på mandag den 1. oktober en kampagne målrettet boligejere i alderen 25-40 år, som overvejer at købe eller lige har købt et hus med et dårligt energimærke (E,F,G). Målet er at skabe øget efterspørgsel efter energirenovering og bringe energimærket mere i spil i praksis.

 • Guide om indeklima og komfort i kontorbygninger er opdateret


  Videncentret har opdateret sin indeklimaguide, der hjælper med at screene indeklimaet i kontorbygninger med fokus på belysning og ventilation. Guiden kan anvendes til at planlægge og foretage en vurdering af indeklimaet.

 • Har du brug for et fagligt oplæg om energikravene i Bygningsreglement 2018?


  Hvis du gerne vil vide mere om energikravene i bygningsreglementet, kan du bestille Videncentret til at komme ud og holde et oplæg. Du skal blot sørge for at samle 20 mennesker, så skal vi nok stille op.

 • Nye belysningsanlæg skal testes inden brug


  En ny vejledning fra Videncentret skal hjælpe til at gennemføre den lovpligtige funktionsafprøvning af belysningsanlæg, før det må tages i brug. Afprøvningen skal dokumentere, om anlægget overholder bygningsreglementets krav til belysningsstyrke, og at dagslysstyring, bevægelsesmeldere og zoneopdeling fungerer efter hensigten.

 • Det kan betale sig at udskifte belysning


  Gamle belysningsanlæg er svære at vedligeholde og dyre i drift. Ved at udskifte gamle og slidte belysningsanlæg i kontorbygninger kan man altså ikke alene opnå store energibesparelser og bedre belysning, men også lavere udgifter til vedligeholdelse. Du kan læse mere om fordele og få anvisninger til, hvordan du udfører udskiftningen korrekt.