Artikler 2017

 • BR18 foreligger nu i udkast


  BR18 forventes at træde i kraft fra 2018 med overgangsperiode til 30/6-18. Der sker en markant ændring af strukturen, så BR18 i højere grad bliver emneopdelt. For energiforbrug, der er blevet placeret i kap. 15, sker der ingen væsentlige ændringer.

 • Ny ESCO-platform skal sikre flere energirenoveringer


  For at få gang i flere energirenoveringer har Energistyrelsen udgivet en ny online platform, der samler information om ESCO-modellen. Dvs., når bygningejeren bliver garanteret, at energibesparelsen kan betale for energirenoveringen. Platformen besvarer spørgsmål som: hvornår er ESCO en god ide, hvordan griber man det an osv. Gå til platformen, og lad dig inspirere.

 • To nye energiløsninger til terrændæk


  Videncentret har udgivet to nye energiløsninger om, hvad man gør ved et dårligt isoleret terrændæk. Titlerne er: “Dæk over krybekælder ændres til nyt terrændæk” og “Efterisolering af terrændæk ved opbygning af nyt terrændæk”.

 • Varmepumpeguiden er også blevet opdateret


  Det går stærkt på varmepumpeområdet i øjeblikket, og derfor har Videncentret netop opdateret Varmepumpeguiden, der er fyldt med tips om den gode varmepumpeinstallation. Det er et online værktøj, som giver hjælp hele vej gennem beslutnings- og udførelsesprocessen i forbindelse med varmepumper.

 • Butikker kan spare stort med LED


  Flere end hver tiende af Danmarks små og mellemstore detailbutikker har haft besøg af Energistyrelsens kampagne Mindre strøm, mere bundlinje. Besøgene viser, at butikkerne ved at udskifte deres lyskilder til LED kan spare massivt i både kroner-øre og på deres CO2-udledning.

 • Energiløsninger til varmepumper og ventilation er nu videreudviklet


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har nu opdateret og videreudviklet energiløsningerne om varmepumper og ventilation til enfamiliehuse.

 • Ny energiløsning: Supplér gas med add-on varmepumpe


  Gasforbruget i et enfamiliehus kan halveres ved at eftermontere en luft-vandvarmepumpe af add-on typen som supplement til en eksisterende gaskedel.

 • To energiløsninger til gulv i enfamiliehuse er trukket tilbage


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har besluttet at trække to energiløsninger tilbage: ’Efterisolering af gulv over krybekælder ’og ’Efterisolering af terrændæk – oppefra’. Det sker på grund af risiko for kondens i visse tilfælde ved ændrede temperaturforhold som følge af efterisolering.

 • Ny vejledning om funktionsafprøvning


  Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen har netop udgivet en ny vejledning om funktionsafprøvning af bygningsinstallationer inden ibrugtagning af bygninger.

 • Den gode byggeproces sparer energi i bygninger


  Succesfuld energirenovering kræver fokus på byggeprocessen, styr på forudsætningerne og tidlig afklaring af forventningerne, lyder budskabet i ny SBi-anvisning.