Artikler 2016

 • Det skete i 2015


  For Videncenter for energibesparelser i bygninger stod aktiviteterne i 2015 blandt andet på indlæg og oplæg over hele landet, messedeltagelse, udvikling af nye værktøjer – og en stor formidlings- og opdateringsindsats i forbindelse med det nye bygningsreglement, BR15. Læs mere i Årsrapport 2015 fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, som netop er offentliggjort.

 • Ses vi på Byggeri 2016 i denne uge?


  I denne uge fra 1. til den 4. marts er der Byggeri 2016 i Messe C i Fredericia. Find Videncenter for energibesparelser i bygninger ved Danske Byggecentres stand nr. A0620. Besøg os for at høre om energiløsninger, når der skal renoveres. Messen har næsten 300 udstillere, der forventes 30.000 besøgende, og der skal uddeles tre priser: Energiprisen, Klimaprisen og Miljøprisen. Ses vi?

 • Videncenter for energibesparelser i bygninger fortsætter sit virke


  Politikerne har besluttet at videreføre Videncenter for energibesparelser i bygninger. Det sker som en del af en række initiativer, der er vedtaget af forligskredsen bag energiaftalen fra 2012. Der er bevilget 5 mio. kr. årligt de næste tre år til Videncentret. Dermed kan arbejdet med at udvikle og formidle om energirigtige løsninger til eksisterende bygninger forsætte.

 • Nyt BR15 værktøj giver konkrete svar på krav til efterisolering


  Nu er Videncenter for energibesparelser i bygninger klar med et nyt online værktøj til BR15. Værktøjet er let, praktisk og overskueligt, og ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer er det nemt at slå ned på præcis det område i BR15, hvor du har behov for at kende kravene. Det er en videreførelse at det populære BR10-værktøj, som du måske kender allerede.

 • Samlede energiløsningskataloger er nu til rådighed


  Energiløsningerne fra Videncenter for energibesparelser i bygninger blev opdateret i december 2015. De i alt 52 energiløsninger, der primært er rettet mod enfamiliehuse, findes nu i samlede kataloger: én om klimaskærmen og ét om installationer. Der er 27 energiløsninger om klimaskærmen fra kælder til kvist og 25 om installationer – fra olie, gas og fjernvarme til sol og varmepumper.