Artikler 2016

 • Følg Videncentret på de sociale medier


  Nu har du en ny mulighed for at holde dig opdateret med nyheder og få inspiration om energirenovering: Du kan følge Videncenter for Energibesparelser i Bygninger på såvel Facebook og LinkedIn som Twitter.

 • Ses vi på Building Green?


  Den grønne omstilling bygger ikke sig selv, siger Connie Hedegaard, når hun om 1 måneds tid åbner Building Green udstillingen i Forum i København. Videncenter for Energibesparelser i Bygninger er med – både med viden, når der skal renoveres grønt og til messen. Kom forbi stand 144. Ses vi?

 • Videncentret drives videre af samme konsortium


  Opgaven med drift af Videncenter for energibesparelser i bygninger frem til og med 2018 skal varetages af det samme konsortium, som har drevet Videncentret siden 2008. Det offentliggjorde Eneristyrelsen tidligere på måneden. Konsortiet består af ...

 • Ny fugtberegner giver svar på fugtrisiko ved efterisolering


  Du kan nu få hjælp til at vurdere fugtrisikoen ved efterisolering med en ny fugtberegner fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger.

 • Frygter du fugten ved efterisolering?


  Nu kan du få hjælp til at vurdere fugtrisikoen ved efterisolering med en ny fugtberegner fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. Den gør det nemt at beregne, om en planlagt efterisoleringsløsning er fugtteknisk forsvarlig. Du skal blot udfylde oplysninger om konstruktionen, eksisterende indeklimaforhold og den planlagte efterisolering - så får du en hurtig vurdering af, om løsningen er fugtsikker.

 • Boligejerne skruer op for varmen, når de har energirenoveret


  Mellem 30 og 60 pct. af gevinsten ved en energirenovering bliver omsat til bedre komfort i boligen i stedet for en lavere varmeregning. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen.

 • Performancetest giver bedre bygninger


  En af landets største bygherrer, Bygningsstyrelsen, bruger nu performancetest af byggeriernes tekniske installationer – og opnår både bedre byggeprocesser og bedre bygninger. Performancetest kan blive en standard del af afleveringsforretningen i fremtiden.

 • Byggecentre i offensiven om bygningsreglementet


  De to førende byggecenterkæder STARK og XL-BYG har gennemført professionelle kundearrangementer om det nye bygningsreglement, BR15 – med Videncenter for energibesparelser i bygninger som faglig indlægshol¬der. Dermed har flere tusinde håndværkere nu stiftet nærmere bekendtskab med energikravene i BR15. ”Det er en stor indsats, byggecentrene har gjort. Via dem er vi i direkte dialog med håndværkerne, og det er en kæmpe fordel for den samlede formidling om energikravene i BR15,” siger Vagn Holk, leder af Videncentret.

 • Er du tit på vej? Så hør podcast om BR15!


  Videncenter for energibesparelser i bygninger har udgivet en podcast med en hurtig gennemgang af ændringerne af energikravene i det nye bygningsreglement, BR15. Hvis du ofte er på vejene i din bil eller har lyttetid andre steder – ja, så er det ideelt at gå på ByggeriOgEnergi.dk og afspille podcasten, mens du kører eller venter.

 • Hurtig læsning om BR15 – now also in English!


  Nu kan du læse om energikravene i Bygningsreglement 2015 (BR15) in English. Vi har oversat kvikguiden om BR15's energikrav for at opfylde behovet fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner for at få kravene forklaret på engelsk. Find guiden på ByggeriOgEnergi.dk. Enjoy!