Artikler 2015

 • Det digitale energimærke giver svar omgående


  Energistyrelsen har lanceret en digital version af energimærket for enfamiliehuse. Her får du lynhurtigt svar på, om en bolig er energimærket, hvilke energimærkeklasse den ligger i, og hvad der kan gøres for at forbedre den. Det kan for eksempel være et godt værktøj til forberedelse før et kundemøde med boligejer. Det kræver kun, at du kender adressen, og så får du omgående overblik over den konkrete boligs energitilstand, hvis den er energimærket.

 • Nyt: Energiløsninger og guide til varmecentraler i etageejendomme


  Erfaringer viser, at der mangler standardløsninger og best practice inden for opbygning, projektering og renovering af varmecentraler i store bygninger. For at råde bod på dette lancerer Videncentret nu seks nye energiløsninger og en tilhørende guide til energieffektivisering af eksisterende varmecentraler i etageejendomme og andre store bygninger.

 • Uvildig energivejledning giver resultater


  Projekt Grønt Byggeri på Bornholm har med succes uddannet den lokale byggebranche og fået bornholmerne til at energirenovere. Projektet afsluttes i januar, men ordningen med uvildig energivejledning fortsætter, oplyser projektchef for Grønt Byggeri Camilla Sandfeld. Uvildig og gratis energivejledning til boligejerne er vejen frem, hvis flere boligejere skal energirenovere, viser projektet, hvor Videncentret har deltaget som aktiv viden- og sparringspartner.

 • Attraktive boliger fortsat vigtigst ved renovering


  To nye cases om renovering af etageejendomme peger på, at attraktive boligforhold er målet, mens energibesparelser "blot" er en positiv sidegevinst - også når der er tale om private ejendomme. Videncentret kunne i sidste nyhedsbrev berette om, at det samme gør sig gældende for almennyttige boliger.

 • Udviklingsaktiviteter for 2015 nu lagt fast


  BR15 og formidling er blandt hovedpunkterne i Videncentrets handlingsplan for 2015. Det betyder blandt andet, at alt Videncentrets materiale skal opdateres til BR15 i løbet af året, og at Videncentret vil komme endnu mere rundt i det ganske land til forskellige arrangementer for at udbrede viden om løsninger til at energirenovere Danmarks bygninger.