Artikler 2015

 • Hvor skal varmen komme fra?


  Når en kedel er udtjent, er det naturligt at undersøge, om det kan betale sig for boligejeren at skifte varmekilde - fx fra olie til varmepumpe. Til at understøtte dette har Energistyrelsen udviklet en praktisk beregner, som via indtastning af boligens adresse fortæller om mulighederne og giver et skøn af både besparelse og investering.

 • Brug for et fagligt indlæg?


  Er du ved at arrangere et seminar, et gå-hjem-møde eller en uddannelsesdag for fagfolk om energirenovering? Så har du mulighed for at bestille en indlægsholder fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. Vi tilbyder faglige indlæg om emner relateret til energieffektivitet i bygninger inden for en række områder - fx om BR15, salg af energiløsninger, etagebyggeriets potentialer og alle mulige tekniske emner - fra sol til ventilation.

 • Tendenser i energibesparelser på velbesøgt VVS-messe


  VVS-branchen skal bringe nye salgsargumenter om energioptimering på banen for at fange kunderne ind. Det var en af de tendenser, Kai Borggreen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger trak frem på den netop afholdte VVS-messe i Odense, der havde energioptimering som hovedtema. Han siger: "I mange år har argumenterne kørt alene på energibesparelser og tilbagebetalingstid, men nu er der behov for fokus på totaloplevelsen. Der skal gang i en bred pallette af bløde argumenter - fx om komfort og let vedligehold." Læs mere på side 30-32 i seneste udgave af Dansk VVS.

 • Fjernvarmeinstallationer skal være bedre


  Der er fejl på mange fjernvarmeinstallationer med energitab som resultat. Det bør forbedres, mener Videncenter for energibesparelser i bygninger - og peger på behovet for at styrke kompetencerne blandt fjernvarmeinstallatørerne. "Det kan være, at installatørerne lærte om fjernvarmeanlæg for tyve år siden, men der er sket meget siden da - det giver behov for at efteruddanne sig," siger Kai Borggreen fra Videncentret.

 • Læs om Videncentrets indsats i 2014


  Årsrapporten for 2014 fra Videncenter for energibesparelser i bygninger er udgivet. I den kan du læse om årets aktiviteter og nye værktøjer, herunder nye guides og energiløsninger. Blandt andet bød året på mange nye løsninger til etageejendomme.

 • Inspiration til dig og dine boligkunder


  En casebank med gode historier om energiforbedringer er tilgængelig på Energistyrelsens hjemmeside. Her kan du finde over 100 cases, som du kan benytte i salgsarbejdet over for dine boligkunder - her kan de se, hvad andre har gjort, og hvad de er glade for.

 • Følg Videncentret på LinkedIn


  Videncentret gik på LinkedIn i januar, og nu er der over 500 personer, som følger vores side. Du kan gøre dem selskab og ugentligt modtage brancheaktuelle nyheder samt information om Videncentrets udgivelse af nye værktøjer og energiløsninger.

 • Guide til den gode varmepumpeinstallation


  I en ny online varmepumpeguide på ByggeriOgEnergi.dk besvares de væsentligste spørgsmål hele vejen igennem en bygningsejers beslutningsproces omkring varmepumpe - fra før der er truffet beslutning om valg af varmepumpe over dimensionering til udførelse og idriftsættelse. Guiden dækker både jordvarme, luft-luft og luft-vand og er for varmepumpeinstallatører og andre, der vejleder og rådgiver bygningsejere om varmepumper.

 • Dampspærren – nu også som online guide


  I en anden ny online guide fra Videncentret kan man få hjælp med at få styr på en af de vanskelige udfordringer ved energioptimering af bygninger, nemlig dampspærren. Videncentret har i guiden samlet alle de ofte stillede spørgsmål om dampspærren og giver konkrete råd ved forskellige energitiltag. Guiden er samtidig en tjekliste for både rådgivere og udførende håndværksfirmaer for, hvornår der skal "tænkes i dampspærre".

 • Energiløsning om solceller nu opdateret


  Videncentret har opdateret energiløsningen om solceller forud for den nye solcellepulje, som snart åbner hos Energinet. Energiløsningen indeholder blandt andet anvisninger til beregninger og korrekt installation.