Artikler 2015

 • BR15 er på gaden


  Nu er det nye bygningsreglement, BR15, offentliggjort. Kvikguiden om BR15 fra Videncentret ligger derfor i en ny, færdig version, hvor den tidligere udgave var foreløbig. Kvikguiden hjælper dig til at få et hurtigt overblik over BR15's bestemmelser, metoder og ændringer, hvad angår energikravene i reglementet.

 • Energiløsninger opdateret til BR15


  Samtlige energiløsninger fra Videncentret opdateres netop nu, så de kommer i overensstemmelse med BR15. Det er allerede på plads for alle installationsløsninger til mindre bygninger, mens klimaskærmsløsninger og energiløsninger for etageejendomme er godt på vej.

 • Mange deltagere på vellykket netværksdag


  Knap 100 mennesker deltog, da Videncentret holdt store netværksdag i november med mulighed for at tanke ny viden om energirenoveirng. Deltagerne diskuterede, netværkede og hørte bl.a. om performance tests, energitilskud, metoder til energirenovering af store bygninger, Danmarks største ejendomsforvalters syn på energirenovering og om facadeisolering, både når det går godt og skidt.

 • Læs let om BR15


  Søger du en hurtig og let forståelig forklaring af energikravene i BR15? Den kan du få i Videncentrets nye kvik-guide, som fortæller om det nye bygningsreglement i en let læst form. Du får bl.a. svar på spørgsmål som: Hvordan slår jeg fast, hvilke krav der er til netop mit projekt?

 • Hvad kan smarte teknologier gøre for din bygning?


  Sensorbaseret styring, der styrer efter aktuelle data; adaptive pumper og termostater, der justerer sig selv; og brugerstyrede installationer, der kommunikerer trådløst med brugeren er alle eksempler på smarte teknologier, som i stigende grad finder vej ind i bygningerne.

 • Her får du ny viden om innovation i byggeriet


  Du kan nu på Videncentrets hjemmeside få overblik over en række resultater af den seneste forskning og udvikling relateret til energi i bygninger. Du har hermed en genvej til at blive hurtigt opdateret om de seneste trends indenfor innovation i byggeriet. Indtil videre ligger der viden om forskning og udvikling om to emner: adfærd og ventilation. Men flere er på vej.

 • Brug for PowerPoints om BR15? Værs’go!


  I disse måneder turnerer Videncenter for energibesparelser i bygninger rundt i Danmark for at informere byggebranchen om energikravene i det nye bygningsreglement, BR15. Til det formål har vi udviklet en temmelig omfattende præsentation, så vi kan opfylde ethvert informationsbehov fra de forskellige faggrupper i byggeriet.

 • Tank op med ny viden om energirenovering mod 2020: Kom til store netværksdag


  Videncenter for energibesparelser i bygninger og Teknologisk Institut inviterer til årets store netværksdag for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger. Det finder sted den 27. november kl. 8.30-16.30.

 • Ses vi på Building Green i disse dage?


  Ses vi på Building Green den 28.-29. oktober i Forum? Kig forbi Teknologisk Instituts stand, hvor du også finder Videncenter for energibesparelser i bygninger. Her får du viden og inspiration til energirenovering.

 • Sådan får du information om BR15


  Videncenter for energibesparelser i bygninger går i gang med en større informationsindsats om BR15 fra næste uge ud fra det forventede indhold i reglementet.