Artikler 2014

 • Energiforbedringer får boligejere til at ændre adfærd


  Ny forskning viser, at boligejeren ofte ændrer adfærd og mister fokus på energibesparelser, når boligen først er blevet gjort mere energirigtig. Derfor er det vigtigt at fortælle boligejeren om betydningen af deres adfærd, hvis man gerne vil levere lovede energibesparelser.

 • Murerfaglærere sætter energien i spil


  På en konference de næste par dage for murerfaglærere på erhvervsskolerne bliver energirenovering sat på dagsordenen. Videncentret medvirker for at understøtte temaet.

 • Energigranskning giver bedre byggeri


  I tre cases bekriver Videncenter for energibesparelser i bygninger, hvordan fokus på energi gennem hele bygge- eller renoveringsprocessen kan give væsentlige energibesparelser.

 • Bedre byggeproces med mere tværfaglighed


  Når tværfagligheden mangler i planlægningen og udførelsen af byggeprojektet, kan det betyde øgede omkostninger og et ringere projekt. Problemerne opstår typisk, når byggeriets involverede parter mangler forståelse for de øvrige arbejdsprocessers betydning for det færdige resultat. I pjecen 'Er du nok på tværs?' finder du gode råd til, hvordan byggeprocessen kan optimeres.

 • Vvs-uddannelsen får mere fokus på energi


  Herningsholm Erhvervsskole i Herning har netop udviklet nyt undervisningsmateriale til vvs-uddannelsen, der skal sætte større fokus på energi. Videncentrets energiløsninger, film og praktiske værktøjer har været en god inspirationskilde til materialet.

 • Serviceteknikere er vigtige for bedre installationer


  Mange serviceteknikere i installationsvirksomhederne tilser dagligt tekniske installationer i større bygninger. Dermed har de gode muligheder for at spotte potentialet for forbedringer. Videncenter for energibesparelser i bygninger har derfor udviklet et konkret dialogværktøj til installationsvirksomheder, der ønsker at være bedre klædt på til at møde kunden i dialog om energibesparelser.

 • Mød Videncentret på Byggeri’14


  Videncentret vil igen i år være at finde blandt de ca. 300 udstillere på fagmessen for byggevarer, Byggeri'14, som afholdes den 25. - 28. februar i MESSE C, Fredericia. Når messen i år slår dørene op for 16. gang, vil de ca. 30.000 professionelle fagfolk, som besøger messen, have mulighed for at blive præsenteret for Videncentrets forskellige værktøjer, film, energiløsninger og guides.