Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Her får du ny viden om innovation i byggeriet


  Du kan nu på Videncentrets hjemmeside få overblik over en række resultater af den seneste forskning og udvikling relateret til energi i bygninger. Du har hermed en genvej til at blive hurtigt opdateret om de seneste trends indenfor innovation i byggeriet. Indtil videre ligger der viden om forskning og udvikling om to emner: adfærd og ventilation. Men flere er på vej.

 • Brug for PowerPoints om BR15? Værs’go!


  I disse måneder turnerer Videncenter for energibesparelser i bygninger rundt i Danmark for at informere byggebranchen om energikravene i det nye bygningsreglement, BR15. Til det formål har vi udviklet en temmelig omfattende præsentation, så vi kan opfylde ethvert informationsbehov fra de forskellige faggrupper i byggeriet.

 • Tank op med ny viden om energirenovering mod 2020: Kom til store netværksdag


  Videncenter for energibesparelser i bygninger og Teknologisk Institut inviterer til årets store netværksdag for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger. Det finder sted den 27. november kl. 8.30-16.30.

 • Ses vi på Building Green i disse dage?


  Ses vi på Building Green den 28.-29. oktober i Forum? Kig forbi Teknologisk Instituts stand, hvor du også finder Videncenter for energibesparelser i bygninger. Her får du viden og inspiration til energirenovering.

 • Sådan får du information om BR15


  Videncenter for energibesparelser i bygninger går i gang med en større informationsindsats om BR15 fra næste uge ud fra det forventede indhold i reglementet.

 • Materialer fra Videncentret er under opdatering


  De 68 forskellige energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, besparelsesberegneren, BR værktøjet og en række forskellige guides er alt sammen under opdatering.

 • BR15 forventes inden 1. december


  Det nye bygningsreglement - BR15 - mangler stadig de sidste detaljer - og forventes offentliggjort og udsendt inden 1. december 2015. BR15 får fortsat effekt den 1. januar 2016 med en overgangsperiode frem til 1. juli 2016.

 • Ny guide til elbesparelser i etageejendomme


  En ny guide på ByggeriOgEnergi.dk giver råd og vejledning om at reducere det fælles elforbrug i etageejendomme til boliger. Guiden henvender sig til bygnings- og driftsansvarlige og andre, der arbejder med etageejendomme.

 • Husk de nye informationskrav til salg af varmeanlæg


  Nu gælder der nye informationskrav, når installatør- og entreprenørvirksomheder videresælger opvarmningsanlæg til bygningsejere. For installatører og entreprenører betyder det, at de skal overholde de nye informationskrav om energimærkning af varmeanlæg, når virksomheden optræder som forhandler - det vil sige, når salget af et anlæg går gennem virksomheden.

 • Ejendomsmæglere har fokus på BR15


  Videncentret var blandt indlægsholderne, da Dansk Ejendomsmæglerforening for nylig holdt konference for landets erhvervsejendomsmæglere. Det skete som led i Videncentrets informationsarbejde omkring det nye Bygningsreglement.