Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Ses vi på Byggeri 2016 i denne uge?


  I denne uge fra 1. til den 4. marts er der Byggeri 2016 i Messe C i Fredericia. Find Videncenter for energibesparelser i bygninger ved Danske Byggecentres stand nr. A0620. Besøg os for at høre om energiløsninger, når der skal renoveres. Messen har næsten 300 udstillere, der forventes 30.000 besøgende, og der skal uddeles tre priser: Energiprisen, Klimaprisen og Miljøprisen. Ses vi?

 • Videncenter for energibesparelser i bygninger fortsætter sit virke


  Politikerne har besluttet at videreføre Videncenter for energibesparelser i bygninger. Det sker som en del af en række initiativer, der er vedtaget af forligskredsen bag energiaftalen fra 2012. Der er bevilget 5 mio. kr. årligt de næste tre år til Videncentret. Dermed kan arbejdet med at udvikle og formidle om energirigtige løsninger til eksisterende bygninger forsætte.

 • Nyt BR15 værktøj giver konkrete svar på krav til efterisolering


  Nu er Videncenter for energibesparelser i bygninger klar med et nyt online værktøj til BR15. Værktøjet er let, praktisk og overskueligt, og ved hjælp af alfabetiske lister over bygningsdele og installationer er det nemt at slå ned på præcis det område i BR15, hvor du har behov for at kende kravene. Det er en videreførelse at det populære BR10-værktøj, som du måske kender allerede.

 • Samlede energiløsningskataloger er nu til rådighed


  Energiløsningerne fra Videncenter for energibesparelser i bygninger blev opdateret i december 2015. De i alt 52 energiløsninger, der primært er rettet mod enfamiliehuse, findes nu i samlede kataloger: én om klimaskærmen og ét om installationer. Der er 27 energiløsninger om klimaskærmen fra kælder til kvist og 25 om installationer – fra olie, gas og fjernvarme til sol og varmepumper.

 • BR15 er på gaden


  Nu er det nye bygningsreglement, BR15, offentliggjort. Kvikguiden om BR15 fra Videncentret ligger derfor i en ny, færdig version, hvor den tidligere udgave var foreløbig. Kvikguiden hjælper dig til at få et hurtigt overblik over BR15's bestemmelser, metoder og ændringer, hvad angår energikravene i reglementet.

 • Energiløsninger opdateret til BR15


  Samtlige energiløsninger fra Videncentret opdateres netop nu, så de kommer i overensstemmelse med BR15. Det er allerede på plads for alle installationsløsninger til mindre bygninger, mens klimaskærmsløsninger og energiløsninger for etageejendomme er godt på vej.

 • Mange deltagere på vellykket netværksdag


  Knap 100 mennesker deltog, da Videncentret holdt store netværksdag i november med mulighed for at tanke ny viden om energirenoveirng. Deltagerne diskuterede, netværkede og hørte bl.a. om performance tests, energitilskud, metoder til energirenovering af store bygninger, Danmarks største ejendomsforvalters syn på energirenovering og om facadeisolering, både når det går godt og skidt.

 • Læs let om BR15


  Søger du en hurtig og let forståelig forklaring af energikravene i BR15? Den kan du få i Videncentrets nye kvik-guide, som fortæller om det nye bygningsreglement i en let læst form. Du får bl.a. svar på spørgsmål som: Hvordan slår jeg fast, hvilke krav der er til netop mit projekt?

 • Hvad kan smarte teknologier gøre for din bygning?


  Sensorbaseret styring, der styrer efter aktuelle data; adaptive pumper og termostater, der justerer sig selv; og brugerstyrede installationer, der kommunikerer trådløst med brugeren er alle eksempler på smarte teknologier, som i stigende grad finder vej ind i bygningerne.

 • Her får du ny viden om innovation i byggeriet


  Du kan nu på Videncentrets hjemmeside få overblik over en række resultater af den seneste forskning og udvikling relateret til energi i bygninger. Du har hermed en genvej til at blive hurtigt opdateret om de seneste trends indenfor innovation i byggeriet. Indtil videre ligger der viden om forskning og udvikling om to emner: adfærd og ventilation. Men flere er på vej.