Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Videncentret drives videre af samme konsortium


  Opgaven med drift af Videncenter for energibesparelser i bygninger frem til og med 2018 skal varetages af det samme konsortium, som har drevet Videncentret siden 2008. Det offentliggjorde Eneristyrelsen tidligere på måneden. Konsortiet består af ...

 • Ny fugtberegner giver svar på fugtrisiko ved efterisolering


  Du kan nu få hjælp til at vurdere fugtrisikoen ved efterisolering med en ny fugtberegner fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger.

 • Frygter du fugten ved efterisolering?


  Nu kan du få hjælp til at vurdere fugtrisikoen ved efterisolering med en ny fugtberegner fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. Den gør det nemt at beregne, om en planlagt efterisoleringsløsning er fugtteknisk forsvarlig. Du skal blot udfylde oplysninger om konstruktionen, eksisterende indeklimaforhold og den planlagte efterisolering - så får du en hurtig vurdering af, om løsningen er fugtsikker.

 • Boligejerne skruer op for varmen, når de har energirenoveret


  Mellem 30 og 60 pct. af gevinsten ved en energirenovering bliver omsat til bedre komfort i boligen i stedet for en lavere varmeregning. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen.

 • Performancetest giver bedre bygninger


  En af landets største bygherrer, Bygningsstyrelsen, bruger nu performancetest af byggeriernes tekniske installationer – og opnår både bedre byggeprocesser og bedre bygninger. Performancetest kan blive en standard del af afleveringsforretningen i fremtiden.

 • Byggecentre i offensiven om bygningsreglementet


  De to førende byggecenterkæder STARK og XL-BYG har gennemført professionelle kundearrangementer om det nye bygningsreglement, BR15 – med Videncenter for energibesparelser i bygninger som faglig indlægshol¬der. Dermed har flere tusinde håndværkere nu stiftet nærmere bekendtskab med energikravene i BR15. ”Det er en stor indsats, byggecentrene har gjort. Via dem er vi i direkte dialog med håndværkerne, og det er en kæmpe fordel for den samlede formidling om energikravene i BR15,” siger Vagn Holk, leder af Videncentret.

 • Er du tit på vej? Så hør podcast om BR15!


  Videncenter for energibesparelser i bygninger har udgivet en podcast med en hurtig gennemgang af ændringerne af energikravene i det nye bygningsreglement, BR15. Hvis du ofte er på vejene i din bil eller har lyttetid andre steder – ja, så er det ideelt at gå på ByggeriOgEnergi.dk og afspille podcasten, mens du kører eller venter.

 • Hurtig læsning om BR15 – now also in English!


  Nu kan du læse om energikravene i Bygningsreglement 2015 (BR15) in English. Vi har oversat kvikguiden om BR15's energikrav for at opfylde behovet fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner for at få kravene forklaret på engelsk. Find guiden på ByggeriOgEnergi.dk. Enjoy!

 • Det skete i 2015


  For Videncenter for energibesparelser i bygninger stod aktiviteterne i 2015 blandt andet på indlæg og oplæg over hele landet, messedeltagelse, udvikling af nye værktøjer – og en stor formidlings- og opdateringsindsats i forbindelse med det nye bygningsreglement, BR15. Læs mere i Årsrapport 2015 fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, som netop er offentliggjort.

 • Ses vi på Byggeri 2016 i denne uge?


  I denne uge fra 1. til den 4. marts er der Byggeri 2016 i Messe C i Fredericia. Find Videncenter for energibesparelser i bygninger ved Danske Byggecentres stand nr. A0620. Besøg os for at høre om energiløsninger, når der skal renoveres. Messen har næsten 300 udstillere, der forventes 30.000 besøgende, og der skal uddeles tre priser: Energiprisen, Klimaprisen og Miljøprisen. Ses vi?