Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Kom til debat om bygningers rolle i den grønne omstilling


  Dansk Byggeri og Dansk Folkeparti inviterer til debat om på Christiansborg den 28. februar 2017.

 • Tre nye vejledninger om funktionsafprøvninger


  Problemer med nye eller ny-renoverede tekniske installationer i store bygninger kan forebygges ved at bruge performancetest af installationerne. Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har netop udgivet tre nye vejledninger om, hvordan man helt konkret performancetester. De tre vejledninger handler om fjernvarmeanlæg, naturgasanlæg og ventilationsanlæg.

 • Nye energiløsninger til etageejendomme


  Du har nu mulighed for at trække på i alt 24 energiløsninger om, hvordan man konkret energirenoverer etageejendomme. Senest har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger udgivet nye energiløsninger om otte emner: LED i fællesarealer, efterisolering af loft, skunk, skråvæg og kvist, hulmursisolering, udvendig efterisolering med formur og efterisolering af fladt tag.

 • Danmark mod Østeuropa: Fejl i oplysninger om dampspærre


  TV2 efterlod i sit program ”Danmark mod Østeuropa – hvem laver det perfekte tag?” seerne i den tro, at det er i orden at isolere med 300-400 mm uden at etablere dampspærre. Dette er imidlertid en yderst risikabel løsning, som Videncenter for Energibesparelser i Bygninger advarer imod pga. risiko for fugt og skimmelvækst.

 • Tilskud til energirenovering af etagejendomme


  Ejere af private udlejningsejendomme med 12 eller flere beboelseslejemål kan igen i 2017 søge om tilskud til energirenovering.

 • Håndværkerfradraget gælder stadig i 2017


  For private boligejere er der fortsat mulighed for at få fradrag for håndværkerløn til energibesparende tiltag som efterisolering, nye vinduer og døre, forbedring af varmeanlægget m.v.

 • Kom med til stor faglig netværksdag i Aarhus


  Husk at tilmelde dig den store faglige netværksdag i Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Du får masser af viden om energibesparelser i bygninger med hjem og lejlighed til at netværke. Prisen er kun 500 kr. Det foregår i Aarhus den 24. november.

 • Hybrid er det nye sort!


  Ved at kombinere forskellige opvarmningsformer i såkaldte hybridløsninger kan der opnås både miljøfordele og økonomiske besparelser. Læs, hvordan en kombination af naturgas og en varmepumpe fungerer i familien Weiles rækkehus i Dragør. PS: Senere på året kommer der en ny energiløsning fra Videncentret om netop hybridvarmepumper.

 • Rekord på Building Green


  Building Green messen i Forum var en succes og satte rekord med 7.400 gæster i løbet af messens to dage. Videncentret oplevede stor interesse for energibesparelser i bygninger på vores stand. Tak til alle de besøgende! Og husk, at Videncentret ikke kun står gratis til rådighed på messer – men kan kontaktes dagligt på tlf. 72 20 22 55 med spørgsmål om energibesparelser i bygninger.

 • Nye energiløsninger på vej


  Der er en stribe nye energiløsninger på vej – primært målrettet etageejendomme. Du kan læse, hvilke energiløsninger det handler om, i det aktuelle udviklingsprogram for Videncenter for Energibesparelser i Bygninger – hvor du også kan få at vide, hvilke andre aktiviteter der er i vente.