Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Quiz om funktionsafprøvning hitter på Facebook


  Videncentret bruger nu i stigende grad Facebook til at oplyse fagfolk om energibesparelser i bygninger, bl.a. gennem quizzer. På bare tre uger har over 5.000 personer fx taget en quiz om funktionsafprøvning, og antallet af følgere er steget til knap 1.300.

 • Sæt kryds for årets store netværksdag


  På Videncentrets store netværksdag får du både en opkvikkende indsprøjtning af ny faglig viden om energibesparelser i bygninger og chance for at udvide dit netværk. Sæt allerede nu kryds i kalenderen – det bliver den 11. juni 2018 i Taastrup.

 • BR18 er trådt i kraft


  Det nye bygningsreglement er trådt i kraft 1. januar 2018 med overgangsperiode frem til og med 30. juni 2018. Energikravene forbliver stort set de samme – men de har flyttet plads i reglementet, som er blevet væsentligt omstruktureret.

 • Ny guide til effektiv ventilation


  En ny guide fra Videncentret giver overblik over regler og metoder til at opnå tilstrækkelig ventilation i enfamiliehuse – ikke kun i nybyggeri, men også i ældre huse, der renoveres. En familie på fire producerer typisk 10 liter vand i døgnet. Hvis denne fugt ikke fjernes, er risikoen for skimmelsvamp er stor. Derfor er god ventilation afgørende.

 • Ved du nok om funktionsafprøvning?


  Mange bygge- og renoveringsprojekter bliver i dag afleveret med fejl i de tekniske installationer. Det medfører ofte indeklimaproblemer og et højt energiforbrug. Derfor kom der tidligere i år nye krav i Bygningsreglementet om funktionsafprøvning af tekniske anlæg. Men hvad er en funktionsafprøvning, og hvordan får man den integreret i byggeprocessen? Det kan du læse mere om i en ny informationsfolder fra Videncentret.

 • Nye aktiviteter i Videncentret i 2018


  Udviklingsaktiviteterne i Videncentret i 2018 er nu fastlagt. Der bliver fokus på aktiviteter, der understøtter det nye bygningsreglement i 2018, og alle materialer fra Videncentret opdateres til det nye bygningsreglement. Desuden vil Videncentret udvikle energiløsninger og cases til kontorbygninger, materialer om intelligente bygninger, en guide om funktionsafprøvning af belysningsanlæg samt en række nye formidlingstiltag.

 • Boligjob-ordningen er til for at blive


  Boligjob-ordningen (håndværkerfradraget) bliver fra 2018 permanent. Det betyder, at der fortsat er fradrag på lønudgifter på en række håndværker- og serviceydelser i hjemmet eller sommerhuset. Ordningen prioriterer stadig forbedringer af boligens energimæssige tilstand. Bl.a. kan boligejere og -lejere få fradrag på håndværkeres arbejdsløn til isolering, udskiftning af døre og vinduer, installation af varmepumpe og varmestyringsanlæg.

 • Nyt praktisk opslagsværk til boligselskaber


  Er du projektleder i et almennyttigt boligselskab eller medlem i en boligforenings bestyrelse? Og skal I i gang med at renovere? Så kan I bruge Bygherrens Drejebog til Energirenovering, som er et nyt digitalt opslagsværk fra Videncentret til at blive klogere på, hvordan byggeprojekter i etageejendommen bliver en energi- og indeklimamæssig succes.

 • Sådan opnår du energirigtig bygningsdrift


  Hvis du vil sikre god og energirigtig bygningsdrift i eksisterende bygninger, kan du benytte Videncentrets nye tjeklister til formålet. De er fyldt med gode råd og vejledning om varme-, ventilations- og CTS-anlæg, indeklima og energistyring. Tjeklisterne er oprindeligt udviklet til skoler, men kan også anvendes i alle mulige andre bygninger.

 • Bygningsklasse 2020 bliver ikke obligatorisk


  Bygningsklasse 2020 bliver alligevel ikke gjort obligatorisk. En revision af de fremtidige energikrav i bygningsreglementet indebærer, at bygningsklasse 2020 i stedet for bliver en frivillig klasse for nye bygninger fra 2020.