Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Skyd genvej til BR18’s energikrav


  Søger du en hurtig og let forståelig forklaring af energikravene i BR18? Den kan du få i Videncentrets kvikguide, som fortæller om energikravene i bygningsreglementet i en let læst form. Du får ved en hurtig gennemlæsning overblik over, hvordan du overholder energikravene uanset om du bygger nyt, bygger til, bygger om eller laver udskiftninger.

 • Besøg Videncentret på Byggeri’18


  Så er vi i fuld sving på BYGGERi'18 i Fredericia. Besøg os, og spørg løs om energiløsninger, BR18, fugt, dampspærre, funktionsafprøvning og meget mere. Vi er der ugen ud på stand A-0620 og vejleder om energibesparelser i bygninger.

 • Ny vejledning om funktionsafprøvning


  Videncentret har udgivet en ny vejledning om funktionsafprøvning, som er et krav for nye tekniske anlæg ifølge BR18. Vejledningen handler om gashybridvarmepumper og supplerer de eksisterende vejledninger om funktionsafprøvning af fjernvarme-, naturgas- og ventilationsanlæg.

 • Sådan blev dampspærren hot!


  Over 10.000 personer har på blot to uger taget en quiz om dampspærrer på Videncentrets Facebook side. Quizzen er ikke kun for sjov; den skaber opmærksomhed om dampspærrens vigtighed – og om Videncentrets dampspærreguide med råd og vejledning om dampspærre i eksisterende bygninger. Det er primært byggefagfolk, der har taget quizzen.

 • Skyd genvej til det nye bygningsreglement med BR18-værktøj


  Der er nyt bygningsreglement – BR18. Derfor har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger nu opdateret sit populære BR-værktøj, der giver en genvej til Bygningsreglementets energikrav ved ombygning, renovering og udskiftning.

 • Lad os ses på Byggeri’18!


  Skal du på Byggeri’18 messen i Fredericia? Så slå vejen forbi stand A-0620. Dér finder du Videncenter for Energibesparelser i Bygninger – kom og få en snak om, hvordan du og din virksomhed kan få gavn af Videncentrets mange gratis tilbud. Vi er der alle dage fra den 13. til den 16. marts 2018, og vi glæder os!

 • Quiz om funktionsafprøvning hitter på Facebook


  Videncentret bruger nu i stigende grad Facebook til at oplyse fagfolk om energibesparelser i bygninger, bl.a. gennem quizzer. På bare tre uger har over 5.000 personer fx taget en quiz om funktionsafprøvning, og antallet af følgere er steget til knap 1.300.

 • Sæt kryds for årets store netværksdag


  På Videncentrets store netværksdag får du både en opkvikkende indsprøjtning af ny faglig viden om energibesparelser i bygninger og chance for at udvide dit netværk. Sæt allerede nu kryds i kalenderen – det bliver den 11. juni 2018 i Taastrup.

 • BR18 er trådt i kraft


  Det nye bygningsreglement er trådt i kraft 1. januar 2018 med overgangsperiode frem til og med 30. juni 2018. Energikravene forbliver stort set de samme – men de har flyttet plads i reglementet, som er blevet væsentligt omstruktureret.

 • Ny guide til effektiv ventilation


  En ny guide fra Videncentret giver overblik over regler og metoder til at opnå tilstrækkelig ventilation i enfamiliehuse – ikke kun i nybyggeri, men også i ældre huse, der renoveres. En familie på fire producerer typisk 10 liter vand i døgnet. Hvis denne fugt ikke fjernes, er risikoen for skimmelsvamp er stor. Derfor er god ventilation afgørende.