Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Gasinstallatører vil vide mere om energibesparelser


  I et pilotprojekthar Videncentret arbejdet med gasinstallatørers kompetencer til at spotte mulighederne for energibesparelser i enfamiliehuse.Videncentret var derfor med som oplægsholder ved et opkvalificerende kursus for 55 gasmestre fra HMN Naturgas.

 • Få gode råd om dampspærre – kort og godt


  En fungerende dampspærre er et vigtigt element i den energioptimerede klimaskærm. Derfor skal den også være korrekt monteret og tæt. Alligevel forekommer det, at dampspærren ikke fungerer korrekt - enten fordi den er blevet ødelagt, eller fordi den er mangelfuldt tætnet. I pjecen "Bygningens tæthed er også dit ansvar" kan du finde gode råd om dampspærren og tæthed.

 • Fuldt hus på de første BedreBolig-uddannelsesforløb


  De første kursister er nu i gang med den nye BedreBolig-uddannelse, der skal opkvalificere forskellige aktører i byggebranchen til at blive rådgivere for boligejerne under den nye BedreBolig-ordning, oprettet af Energistyrelsen. BedreBolig-rådgiverne skal medvirke til at gøre det enkelt for boligejerne at energirenovere deres boliger.

 • VEB på Dansk Byggeris IT-messe


  Videncenter for energibesparelser i bygninger deltager på Dansk Byggeris IT-messe, der afholdes i København den 4. februar og i Aarhus den 5. februar. På messen kan håndværksvirksomheder få et overblik over, hvilke IT værktøjer der kan lette det daglige arbejde. Videncentret vil være til stede bl.a. for at demonstrere de gratis beregningsværktøjer på ByggeriOgEnergi.dk. Vi håber at se dig på messen.

 • Nyt praktisk opslagsværk til boligselskaber


  Er du projektleder i et almennyttigt boligselskab eller medlem i en boligforenings bestyrelse? Og skal I i gang med at renovere? Så kan I bruge Bygherrens Drejebog til Energirenovering, som er et nyt digitalt opslagsværk fra Videncentret til at blive klogere på, hvordan byggeprojekter i etageejendommen bliver en energi- og indeklimamæssig succes.

 • Sådan opnår du energirigtig bygningsdrift


  Hvis du vil sikre god og energirigtig bygningsdrift i eksisterende bygninger, kan du benytte Videncentrets nye tjeklister til formålet. De er fyldt med gode råd og vejledning om varme-, ventilations- og CTS-anlæg, indeklima og energistyring. Tjeklisterne er oprindeligt udviklet til skoler, men kan også anvendes i alle mulige andre bygninger.