Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Følg Videncentret på LinkedIn


  Videncentret gik på LinkedIn i januar, og nu er der over 500 personer, som følger vores side. Du kan gøre dem selskab og ugentligt modtage brancheaktuelle nyheder samt information om Videncentrets udgivelse af nye værktøjer og energiløsninger.

 • Guide til den gode varmepumpeinstallation


  I en ny online varmepumpeguide på ByggeriOgEnergi.dk besvares de væsentligste spørgsmål hele vejen igennem en bygningsejers beslutningsproces omkring varmepumpe - fra før der er truffet beslutning om valg af varmepumpe over dimensionering til udførelse og idriftsættelse. Guiden dækker både jordvarme, luft-luft og luft-vand og er for varmepumpeinstallatører og andre, der vejleder og rådgiver bygningsejere om varmepumper.

 • Dampspærren – nu også som online guide


  I en anden ny online guide fra Videncentret kan man få hjælp med at få styr på en af de vanskelige udfordringer ved energioptimering af bygninger, nemlig dampspærren. Videncentret har i guiden samlet alle de ofte stillede spørgsmål om dampspærren og giver konkrete råd ved forskellige energitiltag. Guiden er samtidig en tjekliste for både rådgivere og udførende håndværksfirmaer for, hvornår der skal "tænkes i dampspærre".

 • Energiløsning om solceller nu opdateret


  Videncentret har opdateret energiløsningen om solceller forud for den nye solcellepulje, som snart åbner hos Energinet. Energiløsningen indeholder blandt andet anvisninger til beregninger og korrekt installation.

 • Det digitale energimærke giver svar omgående


  Energistyrelsen har lanceret en digital version af energimærket for enfamiliehuse. Her får du lynhurtigt svar på, om en bolig er energimærket, hvilke energimærkeklasse den ligger i, og hvad der kan gøres for at forbedre den. Det kan for eksempel være et godt værktøj til forberedelse før et kundemøde med boligejer. Det kræver kun, at du kender adressen, og så får du omgående overblik over den konkrete boligs energitilstand, hvis den er energimærket.

 • Nyt: Energiløsninger og guide til varmecentraler i etageejendomme


  Erfaringer viser, at der mangler standardløsninger og best practice inden for opbygning, projektering og renovering af varmecentraler i store bygninger. For at råde bod på dette lancerer Videncentret nu seks nye energiløsninger og en tilhørende guide til energieffektivisering af eksisterende varmecentraler i etageejendomme og andre store bygninger.

 • Uvildig energivejledning giver resultater


  Projekt Grønt Byggeri på Bornholm har med succes uddannet den lokale byggebranche og fået bornholmerne til at energirenovere. Projektet afsluttes i januar, men ordningen med uvildig energivejledning fortsætter, oplyser projektchef for Grønt Byggeri Camilla Sandfeld. Uvildig og gratis energivejledning til boligejerne er vejen frem, hvis flere boligejere skal energirenovere, viser projektet, hvor Videncentret har deltaget som aktiv viden- og sparringspartner.

 • Attraktive boliger fortsat vigtigst ved renovering


  To nye cases om renovering af etageejendomme peger på, at attraktive boligforhold er målet, mens energibesparelser "blot" er en positiv sidegevinst - også når der er tale om private ejendomme. Videncentret kunne i sidste nyhedsbrev berette om, at det samme gør sig gældende for almennyttige boliger.

 • Udviklingsaktiviteter for 2015 nu lagt fast


  BR15 og formidling er blandt hovedpunkterne i Videncentrets handlingsplan for 2015. Det betyder blandt andet, at alt Videncentrets materiale skal opdateres til BR15 i løbet af året, og at Videncentret vil komme endnu mere rundt i det ganske land til forskellige arrangementer for at udbrede viden om løsninger til at energirenovere Danmarks bygninger.

 • Nu kan du også regne med rækkehuse


  Videncentrets besparelsesberegner er i julehumør og tilbyder nu også mulighed for at regne på rækkehuse og enderækkehuse - udover enfamiliehuse og etageejendomme.