Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • BR15 bliver tema i landets byggecentre


  Videncentret skal understøtte STARK byggecentrene med en landsdækkende seminarrække for deres håndværkerkunder. Målet er at klæde danske håndværkere optimalt på til det nye bygningsreglement, BR15. Indsatsen fokuserer på de konsekvenser, som det ændrede bygningsreglement får for håndværkerens arbejdsdag, herunder metoder og materialevalg.

 • BR15 er på trapperne


  Energistyrelsen forventer at udstede Bygningsreglement 2015 i starten af august 2015 med en overgangsperiode frem til 31. december 2015. Hvad der tidligere hed Lavenergiklasse 2015, bliver nu standard.

 • Hybridventilationen kommer


  Hybridventilation, hvor man kombinerer naturlig ventilation med mekanisk, vil blive brugt i stigende grad. Derfor har Videncentret udviklet en ny energiløsning om hybridventilation. Den skal medvirke til, at ventilationsløsningen bliver udført korrekt og energivenligt. Dermed er antallet af energiløsninger oppe på 68 - så du kan hos Videncentret finde en løsning på langt de fleste bygningsdele og installationer, der skal energioptimeres.

 • Energirådgivere vil have ny viden


  En netværksgruppe af energirådgivere fra forskellige energiselskaber fik masser af inspiration, da de var på besøg hos Videncenter for energibesparelser i bygninger. Lene Troelsen fra EnergiMidt, der er ansvarlig for netværksgruppen, fortæller: "Vi fik rigtig meget nyttig ny viden med hjem om energieffektivisering og indeklima. Desuden hørte vi om et spændende nyt projekt om at lagre solcelle-produceret energi på batterier."

 • Hvor skal varmen komme fra?


  Når en kedel er udtjent, er det naturligt at undersøge, om det kan betale sig for boligejeren at skifte varmekilde - fx fra olie til varmepumpe. Til at understøtte dette har Energistyrelsen udviklet en praktisk beregner, som via indtastning af boligens adresse fortæller om mulighederne og giver et skøn af både besparelse og investering.

 • Brug for et fagligt indlæg?


  Er du ved at arrangere et seminar, et gå-hjem-møde eller en uddannelsesdag for fagfolk om energirenovering? Så har du mulighed for at bestille en indlægsholder fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. Vi tilbyder faglige indlæg om emner relateret til energieffektivitet i bygninger inden for en række områder - fx om BR15, salg af energiløsninger, etagebyggeriets potentialer og alle mulige tekniske emner - fra sol til ventilation.

 • Tendenser i energibesparelser på velbesøgt VVS-messe


  VVS-branchen skal bringe nye salgsargumenter om energioptimering på banen for at fange kunderne ind. Det var en af de tendenser, Kai Borggreen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger trak frem på den netop afholdte VVS-messe i Odense, der havde energioptimering som hovedtema. Han siger: "I mange år har argumenterne kørt alene på energibesparelser og tilbagebetalingstid, men nu er der behov for fokus på totaloplevelsen. Der skal gang i en bred pallette af bløde argumenter - fx om komfort og let vedligehold." Læs mere på side 30-32 i seneste udgave af Dansk VVS.

 • Fjernvarmeinstallationer skal være bedre


  Der er fejl på mange fjernvarmeinstallationer med energitab som resultat. Det bør forbedres, mener Videncenter for energibesparelser i bygninger - og peger på behovet for at styrke kompetencerne blandt fjernvarmeinstallatørerne. "Det kan være, at installatørerne lærte om fjernvarmeanlæg for tyve år siden, men der er sket meget siden da - det giver behov for at efteruddanne sig," siger Kai Borggreen fra Videncentret.

 • Læs om Videncentrets indsats i 2014


  Årsrapporten for 2014 fra Videncenter for energibesparelser i bygninger er udgivet. I den kan du læse om årets aktiviteter og nye værktøjer, herunder nye guides og energiløsninger. Blandt andet bød året på mange nye løsninger til etageejendomme.

 • Inspiration til dig og dine boligkunder


  En casebank med gode historier om energiforbedringer er tilgængelig på Energistyrelsens hjemmeside. Her kan du finde over 100 cases, som du kan benytte i salgsarbejdet over for dine boligkunder - her kan de se, hvad andre har gjort, og hvad de er glade for.