Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Brug for PowerPoints om BR15? Værs’go!


  I disse måneder turnerer Videncenter for energibesparelser i bygninger rundt i Danmark for at informere byggebranchen om energikravene i det nye bygningsreglement, BR15. Til det formål har vi udviklet en temmelig omfattende præsentation, så vi kan opfylde ethvert informationsbehov fra de forskellige faggrupper i byggeriet.

 • Tank op med ny viden om energirenovering mod 2020: Kom til store netværksdag


  Videncenter for energibesparelser i bygninger og Teknologisk Institut inviterer til årets store netværksdag for alle, der arbejder med energirenovering af bygninger. Det finder sted den 27. november kl. 8.30-16.30.

 • Ses vi på Building Green i disse dage?


  Ses vi på Building Green den 28.-29. oktober i Forum? Kig forbi Teknologisk Instituts stand, hvor du også finder Videncenter for energibesparelser i bygninger. Her får du viden og inspiration til energirenovering.

 • Sådan får du information om BR15


  Videncenter for energibesparelser i bygninger går i gang med en større informationsindsats om BR15 fra næste uge ud fra det forventede indhold i reglementet.

 • Materialer fra Videncentret er under opdatering


  De 68 forskellige energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, besparelsesberegneren, BR værktøjet og en række forskellige guides er alt sammen under opdatering.

 • BR15 forventes inden 1. december


  Det nye bygningsreglement - BR15 - mangler stadig de sidste detaljer - og forventes offentliggjort og udsendt inden 1. december 2015. BR15 får fortsat effekt den 1. januar 2016 med en overgangsperiode frem til 1. juli 2016.

 • Ny guide til elbesparelser i etageejendomme


  En ny guide på ByggeriOgEnergi.dk giver råd og vejledning om at reducere det fælles elforbrug i etageejendomme til boliger. Guiden henvender sig til bygnings- og driftsansvarlige og andre, der arbejder med etageejendomme.

 • Husk de nye informationskrav til salg af varmeanlæg


  Nu gælder der nye informationskrav, når installatør- og entreprenørvirksomheder videresælger opvarmningsanlæg til bygningsejere. For installatører og entreprenører betyder det, at de skal overholde de nye informationskrav om energimærkning af varmeanlæg, når virksomheden optræder som forhandler - det vil sige, når salget af et anlæg går gennem virksomheden.

 • Ejendomsmæglere har fokus på BR15


  Videncentret var blandt indlægsholderne, da Dansk Ejendomsmæglerforening for nylig holdt konference for landets erhvervsejendomsmæglere. Det skete som led i Videncentrets informationsarbejde omkring det nye Bygningsreglement.

 • Udskydelse af bygningsreglement (BR15)


  Trafik- og Byggestyrelsen meddeler tre måneders udsættelse på offentliggørelsen af det nye bygningsreglement BR15, som nu forventes primo november. Der forventes fortsat ikrafttræden 1. januar 2016 med en overgangsperiode frem til 1. juli 2016.