Aktuelt

Læs de seneste nyheder nedenfor eller klik på relevante årstal til venstre:

 • Nye belysningsanlæg skal testes inden brug


  En ny vejledning fra Videncentret skal hjælpe til at gennemføre den lovpligtige funktionsafprøvning af belysningsanlæg, før det må tages i brug. Afprøvningen skal dokumentere, om anlægget overholder bygningsreglementets krav til belysningsstyrke, og at dagslysstyring, bevægelsesmeldere og zoneopdeling fungerer efter hensigten.

 • Det kan betale sig at udskifte belysning


  Gamle belysningsanlæg er svære at vedligeholde og dyre i drift. Ved at udskifte gamle og slidte belysningsanlæg i kontorbygninger kan man altså ikke alene opnå store energibesparelser og bedre belysning, men også lavere udgifter til vedligeholdelse. Du kan læse mere om fordele og få anvisninger til, hvordan du udfører udskiftningen korrekt.

 • Derfor skal du hjælpe boligejere med BR


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger har udarbejdet to informative videoer om BR, den ene mere detaljeret end den anden. Begge videoer forklarer, hvor vigtigt det er som fagperson – håndværker, installatør eller rådgiver – at oplyse boligejere om reglerne for energieffektivisering og ventilation, når de vil renovere. Ellers risikerer boligejerne at bryde loven, og det kan i værste tilfælde falde tilbage på fagpersonen.

 • Evaluering af Videncentret afsluttet


  Energistyrelsen har afsluttet sin seneste evaluering af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger. Generelt viser resultaterne tilfredshed med kvaliteten af Videncentrets tilbud, og mange giver udtryk for, at Videncentret gør en forskel for deres virksomhed eller organisations aktiviteter og valg af løsninger.

 • Energiløsninger er opdateret til BR18


  Det nye bygningsreglement – BR18 – fik endelig effekt her fra 1. juli 2018 efter en overgangsperiode. Videncentret har derfor opdateret alle energiløsninger og tilføjet ekstra afsnit om BR kravene i slutningen af hver energiløsning. Du kan downloade alle energiløsninger her på siden.

 • Mange fjernvarmeanlæg er uden service


  Der er mange gamle fjernvarmeanlæg i de danske husholdninger; ofte er mindst 15 år gamle – og mange er over 25 år. Alligevel får de fleste husejere ikke serviceret deres fjernvarmeanlæg regelmæssigt af en montør. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen. Fjernvarmeservice fører ellers typisk til bedre drift og besparelser, oplyser Videncentret.

 • Tak for en god netværksdag


  Videncentrets netværksdag i juni var en stor succes med mange spændende indlæg om nye metoder og nye teknikker til energirenovering af bygninger. Du kan hente PowerPoint præsentationerne her.

 • Kom til VEB's store faglige netværksdag


  Videncenter for Energibesparelser i Bygninger inviterer til Store Netværksdag den 11. juni. Dagen er en god mulighed for at skærpe både din praktiske viden om energibesparelser i bygninger og opgradere dit netværk. Det koster kun 500 kr. at være med. Det er i Taastrup fra kl. 9.00 til 15.40.

 • BR18 Kvikguide - now in English!


  Videncentrets Kvikguide om energikravene i bygningsreglementet - BR18 - er nu udkommet på engelsk til brug for virksomheder med udenlandske medarbejdere og skoler med udenlandske studerende.

 • Fagligt fif om terrændæk


  I serien af ultrakorte film med faglige fif har Videncentret netop udgivet en om efterisolering af terrændæk. Vil din kunde efterisolere, samtidig med at der skal nyt gulv på? Så er der faktisk ikke nogen vej udenom at bryde det eksisterende terrændæk op. Få forklaringen i videoen her, og se også energiløsninger om terrændæk.